måndag, oktober 10, 2011

Att prata om sin bok

Vad oväntat svårt det ändå är, det där med att prata om sin nyskrivna bok. Folk bara, helt snällt och intresserat: Vad handlar den om, din nästa ungdomsroman? Och man svarar något panikartat och stressat i stil med: Vad den handlar om, undrar du? Gud, alltså, svår fråga! Jag vet inte riktigt. Den handlar väl om... ja. Den handlar nog om... ja. Den handlar kanske om en ungdom? Typ. Och så händer det lite grejer också. Eller? Jag vet inte riktigt. Men annars då? Fint väder idag. Och bilen går bra, eller?

Har alldeles nyss haft hela vardagsrummet fyllt av filmmänniskor och kameror (eller okej, det var 3 st filmmänniskor och 1 st kamera då, om man ska vara noga) som filmat mig när jag suttit i en stol och berättat om Allt jag säger är sant som ska ges ut i vår. Pratet ska klippas ihop till en boktrailer sedan.

Rätt knivigt, faktiskt. Att veta så här precis när man skrivit färdigt och nästan ingen annan har läst och man inte lärt sig prata om boken ännu. Att välja ut vad man ska säga. Och säga det så det låter bra. Och liksom vara sin egen kick-ass-bra baksidestext, på beställning. Knivigt, fast kul.

Lägger eventuellt upp resultatet här sedan om jag inte dör av skäms.

8 kommentarer:

Josefin Schygge sa...

Jag tycker också att det är helt sjukt svårt att svara på just den där frågan: vad boken handlar om. Och varje gång känns det typ som att man sviker sin bok för att man inte kan svara ... hehe ... Men vad är egentligen grejen. Varför är det så svårt?

Johanna sa...

Ja, lägg upp här sen! Vill jättegärna se. Men förstår verkligen att det är svårt, jag får exakt samma känsla av frågan: jaha har du en blogg? Vad kul, vad handlar dem om?

Och man bara "eheee... handlar om? Ja, om mitt li, eller ja men om lite olika saker liksom."

Annika sa...

Du är så jävla rolig!
Är nog typ lite kär i dig. Så kan det gå.

Anonym sa...

Helt övertygad om att du kommer rocka intervjun!

Elin Awesome! sa...

Lägg upp! Lägg upp!

Anonym sa...

HU! Jag har samma känsla bara folk jag känner frågar. Och så sitta framför en kamera. MAJ GAD. Vad har jag gett mig in på?

gabriella sa...

Du är fantastiskt bra på att skriva. Är säker på att det kommer bli en toppen-intervju också. :)

Kramar// Gabriella

www.tankecirkus.wordpress.com

Eva sa...

Du är coolast i universum kompis.