onsdag, juni 16, 2010

Om titeln på boken

"Är det bara en tillfällighet att titeln på din bok är identisk med en del av sångtexten till låten Någon gång måste du bli själv av Säkert?"

Svar: Nej, det är ingen tillfällighet, det är väldigt medvetet. Precis när jag började skriva på boken hetslyssnade jag på Säkert (för vanlighetens skull) och tänkte när jag kom till den där låten att: Typ så som hon sjunger nu! Det ska den här boken handla om. Och så döpte jag textdokumentet till "Det är så logiskt, alla fattar utom du". Jag tänkte att det bara var en arbetstitel, och att jag så klart skulle ändra den sedan. För liksom, man kan ju inte bara sno en låttext så där hur som helst. Det kan man ju inte. Men ju längre jag lät arbetstiteln stå kvar, desto mer gillade jag den. Och sedan gillade förlaget den också. Den var ju så lång. Och så fin. Och passade så perfekt! Till slut frågade vi Säkert-Annika om det var okej att jag snodde hennes låttext till titeln. Det var det.
"Gärna" tyckte Annika till och med. "Då kanske folk äntligen fattar att jag inte sjunger Det är zoologiskt!"

Och så fick boken heta som den heter även i färdigt skick.

The end.

11 kommentarer:

Anonym sa...

fråga: var ska man beställa boken för att få den fina väskan som folk stoltserar med? /Lina

Pernilla sa...

jag sträckläste din fina bok natten till i fredags lisa! och jag måste säga att den var fantastisk, och jag kände igen mig så mycket i ester, i allt från att kära ner mig i popsnören till att citera karl-bertil jonssons jul. så himla bra!

Lisa sa...

Lina! Tygpåsen är inte till salu, den togs fram som en marknadsföringspryl till boken och finns bara i begränsad upplaga. Men om du råkar vara medlem i Barnens Bokklubb kan du beställa bok+kasse genom dem!

Lisa sa...

Och Pernilla! Jag gillar dig.

Alex sa...

zoologiskt Ha ha!

Paula sa...

Dottern (18 år) har precis börjat på boken. Hon går på Katedral och fikar ofta på Skåres - senast idag.

Klara sa...

Tack Lisa! Och gillar din forklaring, stenhart. For jag alskar ju Saklart-Annika jag med, och forst ba men har du snott titeln bara sadar. Men nu, me just love it.

Moa sa...

Måste säga att jag bara älskar boken. Jag kunde inte sluta läsa och blev smått ledsen när den var slut. Det sättet du skriver, man för verkligen en bild i huvudet och det känns som att en film spelas upp. Underbar! :D

Anonym sa...

Idag har jag lånat din bok för att läsa. Jag är ledsen att jag inte köpte den så du fick slantar, men jag är fattig mammaledig som inte har råd att köpa böcker. Men titeln är fantastisk och din blog är ju underbar också så boken är säkert värd pengarna.

Anonym sa...

Nu har jag läst den, den var jättebra! Skulle helt klart rekommendera den till en elev! Ser fram emot din nästa bok.

Lina Forss sa...

Sno textstrofer och låttitlar är det bästa jag vet. Jag ska läsa din bok! Hittade hit, Niklas skickade en länk från Åland, har gått och fnulat på din bok, tycker att titeln är briljant. Hoppas att vi ses i framtiden!

Må bäst Lina

http://linapinaballerina.blogspot.com/