måndag, mars 29, 2010

Tjuvläsning pågår, del 1


En blå penna har hon, och en svart kan hon fixa från pappas skrivbordslåda. Det är bara om det är lila som det blir kritiskt. Frystejpen ligger redan i väskan som står beredd på golvet. Ester grimaserar mot sin spegelbild. Drar lite i den randiga tröjan och rättar tvångsmässigt till den blonda luggen. Testar lite olika uttryck. Som om en av de där fåniga fotograferna på teve stod och skrek anvisningar åt henne. Ge mig en känsla! Ge mig arg! Hon knycklar ihop ansiktet. Ge mig förvånad! Ögonbrynen åker upp i pannan. Ge mig farlig! Hon spänner fast blicken i spegeln. Ge mig förväntansfull!
Äntligen piper mobilen. Storebror.
”And here are the results from the Deluxe-jury: Blå stämpel i kväll. Ses vid hörnet om en kvart?”
Ester stoppar ner den blå pennan i ytterfacket på väskan och skickar ett svar. ”En kvart it is.” De röda conversen drar hon på sig utan att ens knyta dem, och sedan smäller hon igen ytterdörren och är på väg.
Förväntansfull är faktiskt bara förnamnet.

I tio inlägg den närmsta månaden kommer jag att publicera tjuvläsning ur min ungdomsbok Det är så logiskt, alla fattar utom du här på bloggen. Det här är första inlägget. Du hittar så småningom resten av inläggen genom att klicka på rubriken "Läs alla inlägg om boken" i högerspalten på bloggen, under bilden på boken. Handlingen i boken beskrivs ur två perspektiv, vartannat kapitel är Esters, vartannat är Johans. Boken släpps i slutet av april.

14 kommentarer:

Josephine sa...

Såå bra! Och jag längtar till boken kommer ut! Och jag undrar, signerar du, möjligtvis?

Neko sa...

Oj så bra! Jag hade totalt missat att du ska ge ut en bok(oooops!), men jag är väl en relativt färsk läsare också. Ser fram emot att den släpps, jag kommer läsa! Keep up the good work!

Emma P sa...

Kan vi hoppas på en liten tävling där man kan vinna ett signerat exemplar kanske?

lisen sa...

!! mer!

Sara sa...

Iiih, vad spännande! Jag vill köpa din bok, fast jag inte är ungdom (direkt). Är det okej tro?

Lisa sa...

Gulle er! Svaret på alla frågor är för övrigt ett rungande JA!

1. Ja, SÅ KLART jag tänker signera! (Jag har väldigt fin autograf, som jag övat på länge.)

2. JA! Så klart ska ni få tävla om böcker!

och

3. JA, JA, JA! Det är absolut okej att köpa boken fast man inte är ungdom. Alla vuxna borde läsa ungdomsböcker. Och det säger jag inte bara för att jag råkar ha skrivit en, utan för att det är sant.

Amanda sa...

Verkligen superbra! :)

cecilia s-t sa...

åh lisa! nostalgin, får nästan en tår i ögat!!! jag tror jag kommer behöva köpa minst 3 böcker!

Linnea sa...

Jag blir så till mig att jag känner att jag börjar tänka på engelska och måste skriva på engelska (vet inte varför, det blir ju bara så, engelska känns mer kraftfullt ibland, kort och koncist som i detta fall): I WILL READ IT! Jag hade ju kunnat säga: JAG KOMMER LÄSA DEN! Men det känns inte lika kraftfullt, right?

Anonym sa...

Härligt! Ser fram emot att läsa resten :-).

Maja.J sa...

Åh, vad härligt! Ser verkligen fram emot din bok!

Johanna sa...

Längtar också tills boken kommer, ska bli jättekul att läsa! :D

XXX sa...

Du, det här lovar gott och jag ser fram emot fler tjuvläsningstillfällen. Och boken måste jag givetvis läsa, vinna eller köpa...med eller utan signering...Älskar ungdomsböcker!

Kristin sa...

Kul! Esther verkar vara en tjej precis i min smak. Converse, randig tröja, storebrorsa, slänger sig med engelska uttryck. Ja. Låter precis som mig faktiskt. Perfekt :)