"Genomtänkt content", "genomtänkt content", äh jag har fan inget.
Idag har jag först suttit på ett café och jobbat och sen suttit vid ett skrivbord och jobbat. Däremellan åt jag kantareller med västerbottenost på rostbröd.
Igår när jag var ute och gick (i tolv freaking kilometer) med Karin försökte jag återskapa hela gårdagens tankekedja med att det finns ett enormt utbud av (till exempel) böcker –> behovet av skräddarsydda tips/guider för att navigera i det utbudet –> den rätt stora avsaknaden av den typen av guider när det kommer till barnböcker –> vad det har för effekter på läsningen hos barn –> skämtet om att jag ska börja göra reaction videos kring barnböcker.
Jag frågade Karin hur hon gjorde för att hitta böcker till sina barn.
"Jag frågar dig" var hennes svar, "och när jag inte gör det så frågar jag på Facebook."
"Och då tipsar folk om att du ska läsa Narnia", sa jag med en ögonhimling och Karin bara: "Sa hon bittert. Herregud, Lisa? Ja, folk tipsar om Narnia. Men ända sen du hade din arga Narnia-rant första gången för mig så har jag tänkt på det där. Om folk bara är nostalgiska och tipsar om helt självklara grejer, typ Astrid Lindgren och Harry Potter, eller om det faktiskt strömmar in annat också, uppblandat med Narnia. Och det strömmar in annat också! Det gör det!"
SKÖNT ÄNDÅ.
Hälsningar ögonhimlarn.
Har seriöst idag gått in på youtube för att se hur folk säger hej i sina videos, i nåt slags studiesyfte. Tycker de inledande sekundrarna av ett videoklipp kan bli så otroligt plågsamt jobbiga att se på när det typ sitter en person i rutan och ser lite obekväm ut och liksom ska... komma igång, utan att riktigt veta hur. Det är samma med moderatorer i panelsamtal. Eller poddar. Det är som att jag tar över precis all nervositet när jag ser eller hör det, och sen måste jag akut stänga av för att jag blir för stressad.
Clara Henry var bra.
Ska bli mer som Clara Henry.
Fast alltså, jag tycker du är något på spåret. Jag jobbar som bibliotekarie och brinner för läsfrämjande, vilket bland annat handlar om att tipsa om barnböcker i olika format, men jag upplever ofta att både föräldrar och pedagoger efterfrågar det gamla, välkända som de själv läste som barn alternativt som de läst för sina egna (nu vuxna) barn. Varpå jag går igång och börjar tipsa om en massa nyare barnlitteratur som de inte har en aning om. Jag tror inte det skulle vara så fel ibland med någon slags guide, frågan är dock hur en sådan skulle se ut och framförallt nå ut.
SvaraRadera