onsdag, april 24, 2019

Kära jobbdagbok (45)

När jag öppnar det gemensamma googledokumentet vi använder och läser Saras och Johannas nya kapitel på vårt gemensamma manus skrattar jag ibland till så det liksom rinner små ocharmiga droppar av kaffe längs med hakan på mig. Nyss var det en scen där en av huvudpersonerna ligger och spiontrycker i en buske helt ovärdigt som fick mig att bryta ihop. Jag antar att you had to be there för att fatta, men ni får tro mig, bara. Jag har gett mig i kast med två väldigt roliga och smarta författare. Och nu är det nästan som att jag skiter lite i var det slutar, om det blir en bok eller inte, och om den blir bra. Det är i alla fall som friskvård att jobba med denna text.

På fredag ska vi ses i mitt hus och ta oss vidare. Vi har skrivit fram till kapitel 36. I exceldokumentet där vi har vår kapitelplan finns det planerat 22 kapitel till innan vi är klara.

Så här var det på ett ungefär: Vi flamsade fram en gemensam bokidé på en förlagsfest för tre, fyra år sen. Jag minns det som att vi använde ledord som tjejhjältar, killjävlar, högstadietrakasserier, detektivarbete och triumferande hämnd. Jag tror att vi kanske hade nån ponny med i bilden i begynnelsen också, men den är borta nu.

Vi skriver i alla fall varsin karaktär, och vart tredje kapitel. Min karaktär är "skitsmart, tyst, med tydliga stalkertendenser". De andra är lite olika grejer, till exempel nyinflyttade, och har lite olika egenskaper, till exemel dålig impulskontroll.

Eleni, Tilde och Jasmine.

De är tretton, går i sjuan, och man jiddrar inte med dem ostraffat.

8 kommentarer:

 1. Amanda18:27

  Men OJ VAD MAN VILL LÄSA! Låter som världens mest härliga process, wow! Fint att få höra om de gånger författarlivet inte verkar vara världens mest ensliga företeelse också ;)

  SvaraRadera
 2. Hahaha, ja, eller hur? Man får kämpa på och fixa lite samarbeten så författarlivet inte blir så ensligt, tror jag. I alla fall är det min strategi.

  SvaraRadera
 3. Åååååh! Den vill jag läsa! NU! När ska den ges ut?

  SvaraRadera
 4. Ååååååh, Marie, jag har ingen som helst aning! Vet inte ens om den SKA ges ut (fast det hoppas jag ju så klart), vi skriver mest på lust än så länge, vill liksom se om det går att skriva bok ihop innan vi tänker vidare. Men jag skriker när jag vet! Så klart.

  SvaraRadera
 5. /Maria10:46

  Åh, säger jag med! Spännande!

  SvaraRadera
 6. Åh, älskar att läsa detta!! Både pga att boken låter asbra och att det är så kul att få en glimt av hur det funkar när riktiga författare skriver bok.

  SvaraRadera
 7. Anonym19:15

  Jag älskar att läsa din blogg, både på den tiden den handlade om familjeliv och vardag och nu när det bara är en jobbdagbok. Jag skulle gärna vilja läsa fler författarbloggar (som i någon grad handlar om jobbet och inte enbart om potatisodling och yoga, även om det kan innehålla det *också*). Men varje gång jag googlar landar jag på antingen insomnade bloggar eller på sådana skrivna av författare som gett ut böcker på egen hand eller på miniförlag eller - oftast - bara drömmer om att bli utgivna. Inget fel i något av det, men det är helt enkelt inte det jag är ute efter. Så slog det mig att du kanske har koll? Kan du tipsa om några författarbloggar?

  SvaraRadera
 8. Anonym12:33

  Jag blir så glad av att läsa det här! Och lite avundsjuk - det låter verkligen superroligt. :) /Mia N (jkpg)

  SvaraRadera