måndag, februari 26, 2018

Februaritillståndet

Så märkligt arbetstillstånd jag hamnat i på sistone, minns knappt hur man jobbar. Barnen varvar sjukdomar med sportlov med sjukdomar, och jag väntar på att få tillbaka mitt ungdomsboksmanus med redigeringsförslag. Hade ju tänkt att göra annat under tiden, men nu varvar jag vabb med sportlov med vabb och mest... väntar, då?

I pyjamas.

Jaja.

Har haft boken ute på testläsning hos tre personer under tiden i alla fall, och de har jobbat på. En Ingelstad/Säljerydsperson som kollat så alla Ingelstad/Säljerydsdelar är på plats. En elev på Katedralskolan i Växjö, som kollat så alla Katedral/Växjö/gå på gymnasiedelar är på plats. Och en psykolog som kollat så alla psykologgrejer är på plats. Så himla bra!

Testläsning kan ju vara svårt (om man vill använda testläsningen som ett verktyg för att redigera sin text), "vad tycker du om boken" är ofta en för stor fråga att svara konkret på. Särskilt om den som testläser är någon man känner. Men jag tycker det funkar om man trattar ner det! "Läs och se om det är något i skildringen av Katedralskolan som du reagerar på som felaktigt" verkar enligt studier till exempel fungera ypperligt.

Nu: Frukost med hostande avkomma.

torsdag, februari 08, 2018

Bladen brinner #25 & #26

Varannan onsdag vid den här tiden, 23.50 alltså, sitter jag och tittar på minutvisaren på klockan och önskar att den ska ticka fram till midnatt så att jag kan lägga upp ett nytt avsnitt av Bladen brinner, fixa sajten, fixa nyhetsbrevet, fixa bluttan bli, bluttan bla och sen GÅ OCH SOVAAAAA. Ingen tvingar ju oss så klart att avsnittet ska finnas just exakt när folk vaknar på torsdagen, men vi gjorde så första gången, och jag gillar när saker är konsekventa, så... zzz.

Har till exempel meget svårt att acceptera just nu att jag glömt lägga upp förra avsnittet här på bloggen. Sånt himla tjat, här kommer två.

Avsnitt #25: Med Linda Skugge, Anna Höglund och ett reportage om ljudserier med inspiration från Netfllix och Hbo:


Och Avsnitt #26: Med författaren Emi Gunér och agenten Carin Bacho och förläggaren Marta Hedener. Vi pratar om svenska barnböcker i utlandet, och utländska barnböcker i Sverige: