▼
tisdag, mars 05, 2013
Veckans vego: Rödbetsbiffar med fetaostkräm
Rödbetor är gott, det är ju sen gammalt. Här i form av biff! Med fetaostkräm!
Du behöver:
600 gram kokta rödbetor
3 kokta potatisar
1 gul lök
1/2 dl polenta (små, små gryn som ser ut som mannagryn, men som är majsgryn.)
2 msk potatismjöl
1 ägg
Salt
Peppar
1,5 paket fetaost
1 burk crème fraîche
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
1. Skala och koka rödbetor och potatis om du inte händelsevis råkar ha hela kylen full av kokta rödbetor och potatis redan. (Och ärligt talat, vem har det?)
2. Riv kokta rödbetor, potatis och gul lök på ett rivjärn.
3. Blanda i ägg, polenta, potatismjöl, salt, peppar och ett halvt fetaostpaketet (eller ja, kanske inte paketet då, men själva osten) i rödbetsrivet.
4. Stek biffarna i smör eller olja, några minuter på varje sida. Märker du att de håller ihop dåligt när du steker - ös i lite mer polenta och/eller potatismjöl i smeten.
5. Smula i ett paket fetaosten i crème fraîchen, och hacka/mixa ner basilika i krämen.
6. Ät upp, till exempel med klyftpotatis.
Igår lagade jag din grönsakspannkaka med citrussallad som uppskattades. Nu satt jag precis och letade recept med rödbetor eftersom jag råkar ha några liggande i kylen och så vipps publicerar du ett recept på rödbetsbiffar. Spionerar du på mig eller är du bara en bra tankeläsare? Trevligt är det i alla fall!
SvaraRaderaSer gott ut men jag kan för mitt liv inte sluta fundera på vad du har ställt tallriken på vid fototillfället! Ser ut som om du har limmat upp den på en mur?!?!(vilket inte borde vara fallet då både fetaostkräm och annat gott bevisligen stannar kvar). Hjälp! Jag behöver svar!
SvaraRaderaHahaha, Åsa! Ja. Limmade upp tallriken på en mur. Helt vanligt.
SvaraRaderaNä.
Sanningen är att jag ställde den på balkonggolvet (som är gjutet) pga enda stället som var ljust nog.
Woho äntligen ett veckans veggo som inte innehåller vitkål.
SvaraRadera*dansar en glad dans*
Det här ska jag försöka få in på nästa veckas matlista, verkar supermumsigt. =)
Tack för tipset! Det får det bli till lunch idag. Efter de senaste veckornas matskandaler här i norra Tyskland, blir det mer och mer veg-mat för hela familjen. Först hästkött,sedan dioxin i ägg och nu senast mögelmajs som djurmat. Inte ens köttätande dottern kan med gptt samvete påstå att hon vill äta häst.
SvaraRaderaHahaha, Elinen "äntligen"? Har väl haft högst två-tre recept hittills med vitkål i? Men okej, okej, okej. Kål är inte så kul. Jag kan hålla med.
SvaraRaderaDet har varit två irad. jag testade tom det ena men vitkål asså, det är inte riktigt mat. :)
RaderaKan du inte berätta lite om när/varför du blev vegetarian. Älskar förresten dina recept!
SvaraRadera