tisdag, januari 29, 2013

Veckans vego: Kikärtsgryta med jordnötssmör och curry

Testade den här grytan för första gången häromdagen, (som jag hittade recept på här!) Tycker den blev god! Och ganska billig. Och lättlagad. Tre bra grejer när det kommer till vardagsmat, faktiskt.

Det här behöver du:
1 gul lök
1 burk konserverade kikärtor
Lite strimlad vitkål (Två nävar? Tre? Inte ett helt vitkålshuvud i alla fall. Snarare en tiondels.)
500 gram krossad tomat
4 matskedar jordnötssmör
1 näve cashewnötter
1 matsked tomatpuré
1-2 dl vatten
Chili (tror det blir godast med färsk hackad, men det hade inte jag hemma, så jag tog chiliflagor. Och jag fegade också, för att barnen inte skulle skrika rakt ut. Men jag tror på chilin! Fega inte.)
1 matsked curry
Salt & peppar

Så här gör du:
1. Hacka löken och fräs den med chili och curry tills den blir mjuk.
2. Strimla vitkål och vänd ner den i löken och fräs lite till.
3. Häll i krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, vatten, salt och peppar. Låt puttra runt i typ 5 minuter.
4. Skölj kikärtorna, och ös ner dem. Koka i 5 minuter till.
5. Rör i cashewnötterna.
6. Ät upp. Förslagsvis med ris.

9 kommentarer:

  1. Denna ska absolut testas! Smarr!

    SvaraRadera
  2. Ska testa nu tonight!

    SvaraRadera
  3. Mm vegan också!

    SvaraRadera
  4. Om du vill kredda receptupphovspersonen så har i alla fall jag hittat receptet här: http://kottegron.blogspot.se/2012/04/mustig-gryta-med-jordnotssmor-och-curry.html

    Mvh också sjukt förtjust i den här grytan. Jordnötssmör!<3

    SvaraRadera
  5. Nar kommer din egna kokbok? *vantar*

    SvaraRadera
  6. Ja, vad bra H! Tack!

    SvaraRadera
  7. Anna00:16

    Gjorde i dag, så jääävla gott!!!

    SvaraRadera
  8. Provade ikväll och la till lite broccoli. Mumma! Mera veggierecept tack! :D

    SvaraRadera
  9. Anonym19:30

    Gjorde den med tillägget färsk ananas i bitar... Tjohej!

    SvaraRadera