▼
onsdag, mars 07, 2012
Veckans vego: Ricottabiffar med couscous och jordärtskocksmos
Tjusiga biffar utan biff, va? De är rätt krämiga i konsistensen, men - jag svär - ändå lätta att steka utan att få psykbryt över stekpannan för att de inte håller ihop.
Du behöver:
TILL COUSCOUSEN:
Couscous för 4 pers
5 dl finhackade grönsaker, t ex morot, paprika, sockerärtor, broccoli och lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
TILL BIFFARNA:
500 g ricottaost (finns på burk i ostdisken!)
0,5 dl riven parmesanost
3 msk vetemjöl + lite mer till paneringen
1 ägg, delat i gula och vita
0,5 dl gräslök eller persilja
lite paprikakrydda
lite svartpeppar
lite salt
och så olja att steka i
TILL JORDÄRTSKOCKSMOSET:
500 g jordärtskockor
en skvätt creme fraiche eller grädde
salt och peppar
Så här gör du:
1. Koka couscousen.
2. Skär grönsakerna.
3. Skala jordärtskockorna, dela dem i bitar och koka dem mjuka i vatten.
4. Häll av vattnet och mixa jordärtskockorna till puré tillsammans med en skvätt crème fraiche eller grädde. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Blanda alla ingredienser till biffarna – utom äggvitan – i en skål.
6. Vispa vitan hårt och vänd ner i ricottasmeten.
7. Skölj händerna så att de är blöta och forma små biffar som vänds i mjöl innan de steks gyllenbruna i medelvarm panna, ett par minuter på varje sida.
8. Hetta upp olja i en wokpanna och snabbwoka grönsakerna tillsammans med vitlöken.
9. Blanda grönsakerna med couscousen.
10. Ät.
Hej! tänkte bara tipsa om att jag kör en dagens blogg tävling där du har chansen att bli länkad inför mina 400-600 unika läsare/dag:) Har även massa tävlingar med fina priser så gå in på min blogg och passa på att anmäl dig
SvaraRaderaOm du inte vill ha såna här kommentarer så ber jag om ursäkt och hoppas att du får en underbar vecka kram joanna:)
Ps. länkar till tävlingen finns i bloggens vänsterspalt men kolla så du anmäler dig till en aktuell tävling då dagens blogg pågår varje dag:)
Gott! Gillat dina veggo-recept, mycket bra inspiration till en som tycker det är svårt att gå till.
SvaraRaderaHurra för mat! Fick ändan ur och gjorde risotto förra veckan, det här låter minst lika underbart!
SvaraRadera/Anna
Det låter så gott att jag blir lite tårögd. Måste göra. Ricotta liksom. Vad skulle kunna gå fel? Ingenting.
SvaraRaderaNu har jag testat ditt recept - jättegott! Tack för att du delar med dig av veggo-tips!
SvaraRaderaÅh, det skulle sitta så himla fint med en kategori för veckans vego!
SvaraRaderagoda, tack lisa!!
SvaraRaderaTack för ett bra tips! Blev en väldigt lyckad middag trots att jag inte orkade göra purén. Bilden blev suddig också men det var riktigt gott! =)
SvaraRaderahttp://genomtidochrum.blogspot.se/2012/03/ricottabiffar.html
Det här ser så gott och fräscht ut! Hittade till dig via pickipicki :)
SvaraRaderaVilket orginellt och smakrikt recept! Även jag hittade till dig via Picki och gillar skarpt din blogg.
SvaraRaderatossig i choklad? Titta gärna in i min chokladvärld! :)
SvaraRadera