tisdag, november 29, 2011

Borås by night

Jaha, här sitter jag på ett hotellrum i Borås och äter sallad ur en plastbytta och leker med internet. Himla fint, det!

Imorgon ska jag prata böcker och skrivande med fem niondeklasser i Bollebygd. Jag har aldrig varit i Bollebygd, men jag har hört att det finns en skidbacke där. Det kan man inte säga om alla orter, det kan man verkligen inte. Orten där jag kommer ifrån hade till exempel inte en skidbacke. Eller, ja. Det fanns en backe som hette Prästabacken, och i den backen fanns det en lift, som sällan/aldrig var igång, men skidor? Please. Man (läs:jag) åkte ändå bara pulka där.

Plus också till Bollebygd för festligt namn! Inte riktigt lika festligt som Knalleland som jag passerade med tåget, men ändå. Festligt.

Jag gillar verkligen de här resorna som jag får göra runt om i landet nu för tiden. Det är lite så här: Sitta helt själv på tåg. Mmm... sitta helt själv. Sova helt själv på hotell. Mmm... sova helt själv. Prata böcker och skrivande med tonåringar. Mmm... böcker och skrivande och tonåringar. Komma hem. Mmm... komma hem. Slut!

Kan leva med det, verkligen.

(Förutom när jag, som förra gången, råkar ringa hem för att kolla läget i laget och laget har fastnat i en bilkö och jag hör hur båda barnen gallskriker i baksätet och den ena har blivit åksjuk och kräkts på sig själv och den andra är dödshungrig och Gustav sitter där fram och kör och kan inte göra något - då kan jag inte leva med det. Då gråter jag i panik i en timme över att vara på annan ort. Vad fan jag nu skulle kunna ha gjort åt situationen genom att vara hemma. Trollat bort bilar med mitt magiska trollspö? Kanske.)


Nä, men om man skulle ta och se vad som går på teve, då?

5 kommentarer:

 1. /carina21:27

  Åh, mina gamla hemtrakter! Jag bodde två år i Borås och gick på gymnasiet där när 80-talet fortfarande var ganska ungt- och jag också, för den delen. 80-talet är över, men jag finns kvar! Men inte i Borås längre, alltså.

  SvaraRadera
 2. åh. Borås. lider med dig lite, bodde där nästan ett år medan jag pluggade på textilhögskolan. Skolan var kul, resten inte. speciellt inte eftersom min kille bodde en 1.5timmes flygresa rakt söderut. I alla fall, om du får extra tid - fika på bakgården, det är mysigt. hoppas du i alla fall får bo i "stan". en klasskompis kom från Bollebygd, de har typ en ica. #älskarstorstan

  SvaraRadera
 3. Anonym22:45

  Åå, men jag bor ju i Borås! Fy vad roligt det hade varit om jag stötte på dig. :)

  SvaraRadera
 4. Anonym07:58

  nnBollebygd har även en liten bokhandel fristående fr de stora kedjorna. Där brukar jag se till att stödköpa minst en gång om året

  SvaraRadera
 5. Fru Björk16:18

  Enkel lösning på hemångest: Förbjud Gustav att svara i telefon när han kör bil med barnen.

  SvaraRadera