tisdag, november 09, 2021

Kära jobbdagbok (60)

Årets första snö. Jag kör bil mellan Östhammar, Österbybruk och Gimo och besöker skolor och är glad att jag har vinterdäck. På bageriet i Österbybruk där jag försöker hitta vegetarisk lunch varnar kassörskan alla som kommer in för halkan. Hon vill inte ha några benbrott! Jag vill inte ha räkor, tonfisk, kyckling, lax eller skinka och känner mig som Sveriges besvärligaste människa. 

Jag längtar hem, men drar mig för körningen. 

Mörker och älgar och snöslask.

Adventsboken som jag skrivit har kommit från tryck och jag har ett ex med mig i väskan. Titeln är folierad i guld. "Julmysteriet" står det, och tydligen är jag ett barn, för jag kan inte sluta stryka med fingrarna över bokstäverna och vicka på boken så att den glänser. Matilda Rutas bilder ser varma ut fast det är skitmycket snö och dragiga golv där huvudpersonen Ebbe bor. Jag tycker att den blev mysig. Tanken på att någon ska högläsa den så som det är tänkt gör mig glad. Ett kapitel om dagen i december, som en adventskalender i bokform. Jag har skickat den i stora, tjocka kuvert till alla fem, sex, sjuåringar jag känner. 

Snart får man hänga upp julstjärnor. 

På bageriet i Österbybruk drar det från dörren. Till och med personalen fryser. Jag hittar en grekisk paj på menyn till slut och väljer dressing: vinägrett. 

Det är två mil till nästa skola. 

Bilen behöver ny spolarvätska.

3 kommentarer:

Tina sa...

Åh. Österbybruk är en ändhållplats. Tack för tipset om din bok, det låter som en prima adventskalender för mina barn!

NOVELTY sa...

LÅNEBJUDANDE FRÅN NOVELTY FINANCE"
Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra skäl.

På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
WhatsApp/ Telegram: +447915601531
Telefon: +447915601531

Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

boy sa...

I think this article is useful to everyone.
บอลสูง
ป๊อกเด้ง แจก ฟรี 300
เว็บ แทง บอล ดีๆ
แทง บอล มือ ถือ
บอลออนไลน์ เว็บไหนดี