måndag, februari 24, 2014

Öka takten sista kvarten

Tanken är att jag och Sara ska lämna en första version av manuset på vår kokbok till förlaget innan februari är slut. Det vill säga: fredag. Men med tanke på all feber och alla krupphostor och alla influensor och magsjukor OCH GUD VET ALLT som härjar runt i våra familjer just nu så skulle jag tippa att chanserna för att vi hinner färdigt är... 50/50 vid det här laget. Men, men! Det värsta som kan hända är att vi får lajva opålitliga författare och tigga till oss en extra veckas arbetstid. Värre saker har väl hänt i både vår och Ordfronts historia skulle jag tro.

Idag vabbar i alla fall Gustav de hostande barnen, och jag lägger memory försöker få någon slags överblick över vilka texter som fattas.

Jag har inte panik.

Än.

Men det kan väl komma att ändras det också.

tisdag, februari 18, 2014

Att jobba hemma

Jag sitter instängd i min lilla kontorsskrubb och försöker jobba medan Gustav vabbar loss i bakgrunden och (de oförskämt pigga) barnen lever rövare. Minns plötsligt varför jag skaffade kontor utanför hemmet då när det begav sig, och Gustav var hemma och var föräldraledig med Svante: ljudnivån på dessa barn. Det spelar ju ingen roll hur mycket man än stänger in sig, Svantes sammanbrott över att han "INTE KAN HITTA JUFUS!!!" (som gömt sig för att få vara ifred) eller över att han "VILL HA EN BANAN!!! (trots att vi verkligen inte har några bananer) eller över annan random sjukt upprörande grej letar sin in genom allehanda dörrar och märg och ben.

Men det är smidigt att ha någon att testläsa bilderboksmanus på! Det kan man inte komma ifrån.

Har idag skickat in en tredje berättelse i bilderboksserien om dinosaurier, och tänker nu korrekturläsa det första manuset i samma serie, som snart ska gå till tryck. Hepp! Hepp!

Imorgon är alla friska.

Hoppas vi.

måndag, februari 17, 2014

Nytt avsnitt av podcasten

Fjortonde avsnittet av Allt vi säger är sant handlar om vänskap och kompisar. Kan man göra slut med en bästis? Borde man? Och vad har vi för favoritkompispar i litteraturen? Vi har läst "Konsten att ha sjukt låga förväntningar" av Åsa Asptjärn, och gäst är författaren Sofia Nordin.

Lyssna, vetja!

torsdag, februari 13, 2014

Och så vill jag också meddela...

... att jag ÄLSKAR CHARLOTTE KALLA! (Ja, jag åt extremt tidig lunch framför 10 km klassiskt och såg henne ta silver innan idag, man får ju inte vara dum som frilansare, va). Hon är en sån himla bra skidåkarperson!!!

Jag har skrivit in henne i min bok en gång, till och med. I "Allt jag säger är sant" säger mormorn att hon tycker om "hon den där Charlotte. Hon som åker skidor. Vad är det hon heter nu igen? Kalla! Charlotte Kalla! Henne gillar jag. Hon är alltid så glad."

Man kan kalla det mitt lilla sätt att säga YEAH, Charlotte Kalla, YEAH! Andra personer jag till exempel skrivit in i mina böcker: Säkert!, Mark Haddon, Jenny Jägerfeld, Håkan Hellström, dom i Flight of the conchords, Vampire Weekend, Jens Lekman samt Hello Saferide. Och grisen Benny, från bilderboken Jamen Benny.

Hej på er.

fredag, februari 07, 2014

Den där radiogrejen

TUT, TUT! Här är länken till radioprogrammet jag var med i idag, "Min musik" i P4 Kronoberg. Så himla kul var det! Att få prata om Sha-boom, att växa upp i Ingelstad, att hänga utanför Elvagården i Växjö och försöka få en skymt av The Ark, att åka till Paris och dricka rödvin, att skriva hundratals brev, och massor om böcker och skrivande och läsning.

Klickar man på den långa versionen så får man lyssna på hela låtarna, men "min" programpunkt börjar inte förrän en timme in i sändningen, så spola fram dit om ni är otåliga. Laddar man hem mp3-versionen så slipper man spola, men då är å andra sidan låtarna lite förkortade.

Helg, helg!

torsdag, februari 06, 2014

Våndan av att välja

Imorgon ska jag vara med i radio. I en timme (!!!) ska jag bli intervjuad i P4 Kronoberg, i en programpunkt som heter "Min musik", som bygger på att jag på förhand ska ha valt ut fyra låtar som "betytt mycket för mig", och sedan ska vi prata om dessa låtval och ditt och datt däremellan.

Jag vet inte om ni förstår hur svårt detta urval av musik har varit?

Annars kan jag tala om det för er: JETESVÅRT.

Fick till slut ta den enkla vägen ut och dela upp mitt liv i perioder och välja en låt från varje period, för då blev det lite lättare. En låt som betydde mycket när jag var typ sju, en när jag var typ sexton, en när jag var typ tjugotre och en från ganska nyss.

Ändå skitsvårt. Tänk er själva, vad hade ni valt?

Det sänds hur som helst direkt imorgon klockan 11, om man händelsevis skulle vilja veta vilka låtar jag valde till slut. Och skäms jag inte ihjäl i efterhand kanske jag bjuder på en länk vad det lider också, vi får se lite, det beror på, en timme är ju ändå en timme, risken för att jag ska hinna säga något jättekorkat under den tiden är ju ändå skrämmande stor.