fredag, februari 10, 2017

Februarifoton #7 Istället för kött

Pasta med rostade tomater och rosmarin
(recept ur Ännu mera vego)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj massor av körsbärstomater och 2 förpackningar stora vita bönor.
3. Dela tomaterna i halvor och hacka 2 vitlöksklyftor. Ta lite färska rosmarinblad och lägg alltihop i en ugnsfast form. Häll över lite olivolja, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk strösocker, 1 tsk flingsalt och lite svartpeppar. Sätt in formen i ugnen.
4. Koka pasta.
5. Efter ungefär 20 minuter är tomaterna färdiga. Blanda med pastan och servera med lite mer olja, salt, pepprar och färsk basilika.

Det var nio år sedan nu jag blev vegetarian. Det blir roligare och roligare. Jag är ganska trött på restauranger som envisas med smakkombinationerna mozzarella + pesto, ricotta + spenat och rödbeta + getost, men det har ju verkligen blivit bättre? Det finns otroligt mycket gott att äta som inte innehåller djur. Och jag tycker verkligen de där stora vita bönorna blir himla bra när man rostat dem i ugn.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Getost + rödbeta är svår att tröttna på, ändå..!

Helga sa...

Men gud vad gott! Måste prova. Trodde det var den boken jag har, men den heter Mera vego.