måndag, januari 09, 2017

Orkar: Allt.

Idag, på lovets sista dag, hände det här lylliga: 8.36 trillade det in ett sms från en förälder i kvarteret som bara: "Vill Svante och Rufus komma hit och leka lite idag? Vi har tröttnat på att underhålla varann här och behöver förstärkning." Och sen fick jag plötsligt FYRA TIMMAR SJÄLV HEMMA?!? Oh, be still my beating heart, fnissade typ rakt ut av triumfen. Övervägde i en halv sekund att sätta mig vid datorn och jobba. Gjorde sedan istället följande: Gick till gymmet, tränade, kom hem, färgade håret, åt lite lunch, planerade veckans mat, handlade veckans mat, la mig på soffan, steg upp, städade lite, klar. Sen hämtade jag upp avkommorna och gick till simhallen och jagade dem som en haj i en och en halv timme och nu sover de och det är dags för vardag.

Vi är redo.

Kände till och med ett uns av energi inför det där matplanerandet?!?

Det här ska vi äta i veckan:
- Burritos med svarta bönor och cashewnötter
- Mandelburgare
- Matvetepytt med halloumi
- Glasnudelsallad med tofu och jordnötter
- Tzaispett med ris och sataysås
- Bönsallad med avokado och blodapelsin
- Grönkålspannkakor

Och/eller pasta med ketchup när den här sjukliga energin lägger sig och jag börjar bete mig normalt igen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu känner jag mig jättemossig när jag läser din matsedel.

@enga sa...

Jisses så gott det låter! Och vilken underbar lyx! Jag lånade ut ett av mina två barn i några timmar en dag på jullovet, och det andra barnet ville bara kolla på film eller spela spel på plattan i ensamhet, så jag njöt alla timmarna med en bok. Förstår din eufori! :)

Elinen sa...

Vet inte om du tycker det är roligt men jag träffade min svärmor på jullovet och hon berättade att hon hade serverat din fantastiska belugabolongese på Svalbard under rubriken "vegetarisk måndag" och imponerat på alla som fick smaka. Det är verkligen världens bästa recept! Jag älskar det! Så stort tack! :)