lördag, januari 21, 2017

En åttaårsdag

Sju timmar på lekland med ansvar för fyra (tusen) barn, ja jävlar i mig. Nu ligger jag platt i soffan och häller i mig mousserande vin. Det värsta var momentet när man skulle samla ihop alla för till exempel lunchpaus, slushpaus, glasspaus eller hemgång och bara: Okej, där är en. Det är en bra början. "Stå kvar här nu då, Svante, så letar jag upp de andra?" Sen: Ah, en till! "Okej, Oscar, gå bort till Svante där borta, så letar jag upp de andra?" Sen: Men vad fan? Svante igen? "Står inte du borta vid... Oscar skulle ju gå bort till dig? Var är Oscar nu då?" Klipp till: "Ah, Casper! Vad bra. Oscar är nog borta vid vulkanen. Gå dit och STANNA DÄR." Två sekunder senare: "Men Oscar, står inte du borta vid vulkan... Casper skulle ju gå bort till dig?!? Var är Casper nu då? OCH HAR NÅN SETT RUFUS?!?" Alla andra barn ba: "Men vi kan leta upp honom?" *skingrar sig över golvet och försvinner*

 Ja, jävlar i mig.

nöjd att jag fick med mig alla hem igen.

Var är mitt pris?

3 kommentarer:

Petra sa...

Hihi! Preciiis så är det! Idag ska vi ha 15 (!) barn på samma ställe, men som tur är i kalasform. Och barn är ju sjukt duktiga på att komma när "det ringer in" så de kommer alltid rusande när det ropas ut i högtalaren att "Alla barn på Alexanders kalas samlas i Discorummet nu". :-)

Men förväntar mig att vara ungefär lika trött som du var igår kväll när denna dag är slut. ;-)

Anonym sa...

Herreminge! Grymt imponerad! Själv är jag helt slut efter ett par timmar med våra tre barn (och då är även pappan med och punktmarkerar den minsta...)
Du är en hjälte!

Elin sa...

Kommer jag ihåg fel, eller var du inte på jakt efter kortärmad polotröja? Softgoat har nu i flera färger på 40% rea, fin och mjuk belöning :)