måndag, december 05, 2016

En måndag i december

Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva i det här blogginlägget, men jag tänker att om jag börjar och bara låter tangenterna gå så kanske det ger sig? Mina barn tycker att jag har bra "men ganska omogen" humor. Detta grundar de på att jag 1. omsorgsfullt skar ut ordet PRUTT i pepparkaksdeg nyss och gräddade bokstäverna och spritsade dem mitt finaste med kristyr, 2. läste "Sagan om pannkakan" på låtsasdanska för dem. Själv tycker jag att jag har rätt medioker humor, ett tämligen uselt humör, och problematisk frisyr. Och inget varmvatten har vi heller.

Jag plöjde "Berättelse om ett äktenskap" igår från pärm till pärm. Jag tyckte hemskt mycket om den. Jag slet mig svettig med en frilanstext i fyra timmar idag. Sen ratade jag den och började om. Jag köpte pasta gjord på röda linser, kokade den och smakade, och slängde sedan allt i komposten. Vad kan jag säga? Det var inte gott.

Kanske kommer jag måla hallen däruppe rosa under jullovet. Dörrarna med. Listerna? Man får se.

Min ridskola har stängt och min ridlärare har tagit sina hästar och flyttat.

Imorgon är det tisdag.

Då ska jag springa på mitt löpband.

Untz, untz.

6 kommentarer:

Eelena sa...

Rosa är! Målade hela mitt badrum pudervippsrosa och har ej ångrat det en sekund. Hoppas det blir fint!

Marie sa...

Tycker mycket om de här sortens inlägg, som ett litet fint telefonsamtal typ. Och kommer skratta för mej själv hela dagen åt "prutt" i pepparkaksdeg med finaste kristyren på!

Anonym sa...

Min familj skulle älskat om jag skar ut ordet prutt i pepparkaksdeg. Själv älskar jag dom, som ligger inne i sovrummet och byter namn på alla karaktärerna i Sagan om det röda äpplet till Bröderna Bacon. Fnissen som bli är så himla fina.
Jag hoppas det finns något annat bra ställe du kan få rida på. Det är ju viktigt att få göra dom där grejerna man mår bra av. / Hanna

Emi Guner sa...

så nyfiken på premiärspringturen

Anonym sa...

Vilken fantastisk bild! Åh, vad tråkigt att ridskolan upphörde. Hoppas du hittar en ny snarast.

Ann Margret

Anonym sa...

Håller tummar och tår för att du snart hittar en ny ridskola (om du vill förstås)! Pepparkaksbak nr 2 här hemma ska definitivt resultera i ordet bajs �� Finns ju nästan ingen roligare lek (eller mer omogen) än bajsleken - byt ut valfritt ord i filmtitel/bok etc mot ordet bajs :-)
/Marie