onsdag, december 07, 2016

Alla dessa dammiga crosstrainers, inte visste jag att de var livet

Killen jag köpte ett löpband av sålde det för att han hade insett att han var en obotlig soffpotatis. Detta vet jag eftersom han skrev det i Blocket-annonsen. Han hade köpt löpbandet för tre år sedan, ställt det i vardagsrummet, och sedan sprungit den sammanlagda sträckan av 2 mil på det under åren som gått sen dess. Jag tänker på alla hemmagym och crosstrainers och motionscyklar och löpband och hantlar som står och dammar i något hörn hemma runt om i det här landet. Alla pengar som läggs på nyårslöften och årskort och utrustning.

Hur många har till exempel en blå abslider undangömd någonstans i ert hem. Ärligt? Jag har en. Den är förmodligen dammig där den ligger, lord knows where.

Men vi har i alla fall haft en ganska trevlig premiärvecka, jag och mitt löpband. Än har det inte börjat samla damm. Det är förvisso jobbigare att springa på det än vad det är att springa på löpbandet på gymmet (och detta måste väl vara inbillning - ett löpband kan inte vara trögare än ett annat?) men annars har vi det bra. Tre gånger när jag kört fast i nån himla arbetsuppgift har jag skitit i allt, stängt datorn, gått ner och sprungit mina tre kilometer, duschat, fortsatt jobba. Det har inte nödvändigtvis betytt att jag kommit loss från det där jag kört fast i, men det har i alla fall resulterat i en känsla av jag åstadkommit något.

Om så bara ett knallrött fejs och hög puls.

3 kommentarer:

mor Lena sa...

Bra jobbat, Lisa. Jag vet var din blå sak finns. Här hemma hos oss. Eller är det VÅR!!! Har en dammig crosstrainer också. Vill du ha?

Katta Kvack sa...

Hurrududu! Du har inga skrivarworkshops för vuxna inplanerade? Det tycker jag vore himla strålande faktiskt. På tal om att fastna i saker man skriver. Om man med man menar jag.

Thérèse Eriksson sa...

Guilty as charged! Har en abslider som dammar här hemma i ett hörn. Får i bästa fall jobba en intensiv vecka om året när jag tror jag ska bli stark och pigg. Har dessvärre också en roddmaskin i vardagsrummet pga föräldrarna köpt en de inte kan använda. Jag har säkert rott tre gånger på det år den har stått här, och maken har nog passerat tiostrecket vid det här laget. Men utsliten blir den inte direkt, vår monstermaskin...