onsdag, juni 29, 2016

Saker jag tänker på när mina fötter automatiskt går in på Lindex

Jag är en person fylld av äventyrslusta och nyfikenhet, som verkligen älskar att dyka ner i nya ställen jag kommer till och testa nya grejer, upptäcka, hitta smultronställena.

SKOJA.

Det här är vad jag älskar: Vanligt. Kanske även: Rutiner. Och definitivt: Sånt som känns hemma. Om jag är på ett nytt ställe (till exempel Norrköping) så blir det extra tydligt, för det är en stad jag inte känner till, plus jag hittar ingenstans, och jag känner ingen, uh-uh, bäst att snabbt som fan hitta något som kan bli en vanlig rutin i de fyra (och en halv) dagar jag är här? Alltså, jag överdriver lite nu, men ändå inte. Jag hittade till exempel simhallen. Nu kommer jag gå dit vid samma tid varje morgon resten av morgnarna jag är här. Jag kommer att ha simmat sammanlagt 4000 meter när jag åker hem härifrån på fredag. Och jag kommer att ha valt skåp på ungefär samma ställe i omklädningsrummet varje gång.

Det är kanske inte mitt mest spännande personlighetsdrag, det här, but then again, världen kryllar väl av folk som är likadana. (Det är väl inte för inte som butikskedjor funkar så bra? Jag tror folk gillar att känna igen sig.) Och det är ju inte det att jag inte gillar att upptäcka nya grejer. Det är bara det att jag gillar att upptäcka de nya grejerna lite mer andra eller tredje eller fjärde gången jag upptäcker dem.

Utan att analysera ihjäl mig tänker jag att det åtminstone i mitt fall beror på att jag gillar när jag vet hur saker och ting funkar, och att jag inte direkt gillar känslan av att inte ha kontroll när jag inte vet hur saker och ting funkar. Första gången man gör något vet man ju inte det. Det finns ett stresspåslag i det. Man kanske gör fel när man beställer vid baren istället för vid bordet när man vill ha en öl någonstans. Verkar lost när man inte vet om man ska visa busskortet för chauffören eller hålla fram det framför nån himla platta. Framstår som dum när man måste fråga efter vägen till typ... Strömmen.

(Detta "Strömmen"! Det finns ju inte med på google maps! Hur ska man då kunna sitta "hemma" i sin soffa och plugga på så man vet vad det är man förväntas gå runt innan man går utanför dörren?)

(Svar: Man frågar de man lånat lägenhet av.)

(Duh!)

(Men ändå.)

Aja.

Jag har i alla fall (förutom att automatiskt dras till Lindex och Åhléns och Indiska) idag köpt glass på Halvars, som man tydligen ska when in Norrköping, och se där! Det gick ju bra fast jag aldrig köpt glass just där förut. Nu ska jag väl snart gå mot filmstaden och se på veckans tredje bio, för det brukar jag göra på kvällarna. Jag har slut på kärleksfilmer, så jag kommer vara tvungen att se Independence day - Återkomsten. En uppföljare, alltså. Kan väl inte bli bättre.

10 kommentarer:

Colombialiv sa...

Se någon annan film! Har förvisso inte sett Indpendence Day men blev inte precis sugen efter att ha läst den här totalsågningen:
http://www.svt.se/kultur/film/nastan-imponerande-uselt

Lisa sa...

Hahaha, jag googlade också precis, Colombialiv. Nu stannar jag hemma och ser på Netflix istället :)

Nickan sa...

Rent krasst troooooor jag det är en remake och inte en uppföljare, men iaf. Jag antar efter denna desperata tanke att du redan sett Dress Maker...? Var den bra?

Lisa sa...

Nej, men Nickan, det är ju 20 år senare, och rymdvarelserna som de slogs mot förra gången kommer tillbaka fast i mycket större skepp den här gången? Det MÅSTE väl vara en uppföljare?!? Hur som helst: Jag har sett Dressmaker! Den var underlig. Det var som en blandning mellan västernfilm, buskis, tragedi och komedi. Folk dog, men man skrattade åt det, för det var kul. Och sen grät man i nästa sekund för att ett barn hade blivit övergivit och sviket av en hel stad. Och sen snubblade någon på ett bananskal.Typ så? Den var underhållande! Men jag skulle inte säga "bra".

stina sa...

Synd (tur?) att jag bytt jobb och stad att jobba i (och har semester) så att jag inte kan tvinga dig att socialisera eller åtminstone lura in dig på stadsbiblioteket (fast dit måste du väl gå ändå? Hälsa från mig. Fast de har bytt ut typ halva personalen sista tiden så ingen minns väl mig ändå.)

Anonym sa...

Se Dressmaker!!!!!! Ok?!
/C.

Lisa sa...

Men C, jag HAR sett Dressmaker redan! (Se kommentar ovan.) Jag tyckte sådär?

Anonym sa...

Åh, Lisa, förlåt, missade att du redan sett den... Men - i höst MÅSTE du se filmatiseringen av Lille Prinsen!!!!! Såg förhandsvisning av den nyss, och JA! tyckte jag, underbar! :D Så vad såg du ikväll? Hälsningar C.

Lisa sa...

Haha, C, åh, säg inte förlåt, det kan ju inte fan hålla reda på allt jag skriver i alla kommentarer :) Lille prinsen verkar ha haft premiär och gå redan? Men jag sparar den tills jag kan kolla med barnen. Ikväll är jag hemma och glor på fotboll!

ZION FINANCE LIMITED sa...

Behöver du ett lån? Vårt företagsnamn är Sion Financial Services Limited, vi ger ut lån till intresserade kunder som söker för lån för att förbättra deras liv, kan vi hjälpa dig med något belopp av lån. Minsta belopp vi lånar är $ 5000. Maximalt belopp vi lånar är $ 20 miljoner dollar. Den årliga räntan är 3%. För att få mer information, e-post: zionfinance01@gmail.com