lördag, januari 23, 2016

Du vet, man måste inte ha kalas om man inte villPå en skala 1-10 bestämde vi oss i efterhand att ge dagens barnkalas en hyfsat svag 4. Ingen slog sig, inget gick sönder, och ingen grät, men... själva födelsedagsbarnet insåg till exempel en timme in på kalaset att han verkligen inte tycker om att ha kalas och smet ner i källaren och satte sig och stirrade in i en vägg. (Gud ändå, vad jag kan relatera.) Och sen satt han där och vägrade komma upp, medan Gustav och jag försökte anordna festliga uppdrag för att de andra skulle få tag på varsin godispåse, och det gick väl sådär, och tårtorna var faktiskt inte ens speciellt goda.

MEN, MEN.

Källarbarnet kom upp till sist i alla fall!

Nästa år ska han bjuda en kompis på kanske bio istället för att ha kalas, säger han.

Tack, ja.

9 kommentarer:

Johanna sa...

Åh <3

Åsa sa...

Just haft kalas för 23 barn , varav 11 fortfarande är kvar och ska sova över. Ålder 8-10 år. Gömmer mig här ett tag och hoppas det går över.

Anonym sa...

Lisa! Stor intervju med Barbro Lindgren i dag på P1! Söndagsintervjun!

Hanna sa...

Åh. Kan relatera sååå mkt. Jag hade iof ingen källare att gömma mig i. Men gömde mig snabbt under bordet. Och spenderade resten av kalaset lekandes med en kompis lillasyster medans dom andra hade "vanliga" födelsedagskalasaktiviteter. Försökte mig på några kalas till efter det, men nää, not my kind of thing.

Anonym sa...

Åh, liten! Samma med våran ena unge också. Kalas är inte grejen! Vi har haft några väldigt små kalas utomhus, det har funkat ok. Sist hann vi inte riktigt med så det blev inget, varken vi eller ungen sörjer det särskilt mycket...

Hälsa och gratulera! /e

Anna Voltaire sa...

Låter som om bio blir toppentoppen!

A

Iiinas sa...

Ååå som Alfons (- källaren då) han vill ju bara ha Milla och Viktor �� Bio låter väl toppen! Här önskas det kompiskväll med pizza och tv-spel (eller Xbox, Playstation och allt vad det nu heter) och det tackar vi för efter det där året vi hade 29(!!) st 7 åringar på kalas. 29. Ganska många 7 åringar det.

Anonym sa...

Åh, igenkänning! Efter 8-årskalset häromsistens kände födelsedagsbarnet (och vi vuxna) att, nä nästa år blir det på något annat sätt. Vi har också tänkt bio & fika eller kanske översovning med filmmys hemma, eller något liknande med någon eller ett par av de närmaste kompisarna. Födelsedagsbarnet vill ha mysigt, och tja, även om vi inte haft hela-klassen-kalas pga platsbrist så blir det inte direkt mysigt.. Ser fram mot annan sorts firande :-), det blir ju ändå ett himla firande med på-själva-dagen-firande, släktfirande och så, så tror inte det kommer kännas som att något saknas.

Anonym sa...

Åh så kommer det bli på lördag med 5-åringen känner jag! Han gillar mest smågrupper och ska för första gången ha "riktigt" kalas med nya polare från föris och all in. Tror det blir källar-stirr för honom med... Men man måste väl prova! Obs att kalaset är hans idé och har tjatats fram i veckor :-)