söndag, oktober 04, 2015

Hur man vet att det är höst

Okej.

Är det något jag inte kan så är det att sitta avslappnad i soffan med ostbågarna och vinglaset jag så vänligt gett mig själv och lyssna på ljuden av gnagare som lever loppan under diskbänken, ÅH HERREGUD, MINA NERVER, DET ÄR LÖGN I HELVETE, JAG KAN INTE. Nu går jag upp på övervåningen. Det är så gulligt att jag tror att det aldrig kan komma möss till övervåningen för att jag aldrig har sett någon mus där, men vi låter mig tro det nu, okej? Jag orkar inte vara rädd för hela mitt hus, det räcker så fint med att jag är rädd för köket. (Och källaren.)

Vet ni vad jag gör varje gång innan jag öppnar dörrarna till skåpet under vasken för att slänga sopor?

(Tio tusen gånger om dagen, alltså.)

Slår med handen mot skåpsluckan och trampar skithårt i golvet, och sen tar jag tag i skåpsluckan och öppnar den pyttelite och dunkar igen den och öppnar den pyttelite och dunkar igen den och öppnar den pyttelite och dunkar igen den, och sen öppnar jag och slänger soporna skitsnabbt och har puls som dunkar i öronen varenda gång.

Cool person man är ändå.

Nu ska jag se på Bron.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Om ingen i familljen är allergisk så skaffa ett par katter så kan du slappna av sen.

/Kristin

Lisa sa...

Mhm, men familjen (okej, mannen) ÄR allergisk, Kristin, så det går icke!

cina sa...

Orm?

Emelie sa...

Efter förra inlägget skulle jag skriva att du är min idol på så många plan. Det är du fortfarande, för att du berättar om din fobi så här.
Har du testat en sån dosa en sätter i ett eluttag och som sänder ut högfrekventa ljud (eller nåt) som skrämmer bort mössen. Funkar i svärisarnas stuga!

Anonym sa...

Leta rätt på hur/var de tar sig in. Sedan täpper ni till all infarter med silvertejp. Älskar silvertejp.

Hälsar hon som numera har det tyst under diskbänken

Frida sa...

Bjud in mig så kommer jag och drar nacken av dem! Med vänlig hälsning, mus-dödaren!

Anonym sa...

Men gud så jag känner igen mig! Vi hade möss under diskbänken i vårt förra hus, och jag var fullkomligt livrädd. Det kändes som att de hade stulit mitt hus från mig! Verkligen tagit över det, och förpassat mig till någon slags inneboende som var tvungen att fråga om lov innan jag gick in i rummet. Helt överdrivet, jag vet, men så kändes det.
Anticimex kom och lade ut någon slags musgiftslådor runt huset (som inte var särskilt giftiga för andra djur). Mössen försvann efter ett tag, och nu bor vi i ett nytt hus utan möss.(Bara i garaget, men där går jag inte in under hösten/vintern utan att först knackat på dörren några gånger!)

Colombialiv sa...

Men hjälp! Har tyvärr inga bra tips men jag känner medlidande...

Malou sa...

Jamen, du öppnar ju dörren iallafall! Det gjorde aldrig jag - och jag var så glad när Trean (flicka..) kom och jagade bort levande/bar ut döda möss. Det gjorde inte storebröderna, nämligen!

Tess sa...

Kolla om han även är allergisk mot Sibiriska katter. Trots att de är långhåriga och STORA så vet jag flera kattallergiker som klarar av att ha såna katter.