söndag, juni 21, 2015

3 x midsommarSaker jag gillar: Att vi kan vara i torpet med våra två närmsta kompisfamiljer en långhelg utan att bli irriterade på varandra, fast det egentligen är rätt trångt att få plats alla elva. Att den som vill ha kaffe sätter på kaffe. Att våra barn stiger upp på morgonen och inte känner något behov av att väcka oss, för de kan lika gärna serveras kalaspuffar av någon annan vuxen i sällskapet. Att emellanåt få vara den vuxna som serverar kalaspuffar. Att alla vuxna i sällskapet lagar lika mycket mat, och diskar lika mycket disk, utan att någon behöver be om det. Att vi inte känner oss som värdar, fast det är vårt hus, och att alla hittar i kökslådorna nu för tiden. Att den ena kompisfamiljen verkligen verkar gilla den andra, fast de egentligen inte känner varandra speciellt bra. Att se barnen ihop. Ja, jädrar, alla dessa barn som vi umgåtts med sedan de var små spädisar.

Vad bra du blev, midsommar 2015.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Fan vad fint! Längtar redan tills Nils och hans polare (alltså våra vänners barn) är typ fem och LEKER ihop. Herre. Mitt hjärta! Än så länge är de ju så små att vi blir aslyckliga när de råkar kolla på varann eller stoppa in sina händer i den andres mun. Också rart.
Håller med om att midsommarn var himla härlig! Vi kör också "vara på sommarställe och plocka fritt i varandras skåp". Och är kvar två dagar till. Guld.

Anonym sa...

Hur blev det med brödet? /inriktad på de "stora" sakerna i livet

Lisa sa...

Hahaha, brödet blev fantastiskt, Anonym! Eric bakade brioche OCH danskt rågbröd, och alla var överlyckliga.