lördag, maj 02, 2015

5 x lördag


Vi har öppnat upp det här favoritstället för säsongen, och är här med en extra kompisfamilj i några dagar. Vi gör det vi brukar: eldar tills vi alla luktar skogsbrand, spelar strategispel på kvällarna, äter olika grejer och suckar "stäng dörren!" så fort någon rör sig utanför de rum vi jobbat upp behaglig värme i. Det är fint. Vi har alla våra snyggaste torpfrisyrer, för ingen har kollat i en spegel på tre dagar. Nu ska vi glo på tranor. Hej på er.

5 kommentarer:

hippiemamman sa...

Åh, sådana dörrvred har vi i källaren. Fina! (Huset är från 1936.)(Vi målade dem nyligen svarta, för de var så avskavda.).
Vad härligt det låter med ett torp att vara i! ☺

Anonym sa...

Hejsan! Hittade till din blogg då vi också är en familj från Sthlm som vill läma storstaden och all stress och flytta till landet. Tycker att Gnesta känns perfekt med tanke på avståndet till Sthlm dessutom (jobbar där). Vi kommer ev att flytta ut permanent nu till sommaren. Vill gärna höra med dig om du har lite tips. Hur är folket i Gnesta? Är det lätt att få kontakt och nya vänner? Vi känner inte en kotte där ute men vill gärna lära känna nya vänner inför kommande flytt. :-)
Mvh
Veronica

Lisa sa...

Hej Veronica!

Roligt, just do it!!! Vi har ångrat i exakt 0 sekunder att vi flyttade. Tjatar på alla jag känner att de ska göra samma, älskar att bo här!

Jag tycker folk i Gnesta är mycket bra. Det är liksom en blandad kompott. (Jag generaliserar grovt nu.) Många bor här sedan generationer tillbaka, men många är också rätt nya. Skulle utan någon statistisk säkerhet alls säga att det är en del lantbrukare, en (stor) del "vanliga arbetare" som typ jobbar på Scania i Södertälje eller på bokföringsfirma i Nyköping, och en del kultur/PR/IT-människor som pendlar till Stockholm som bor här. Om jag jämför med den lilla orten i Småland som jag själv är uppväxt i är det mer rörelse på folket i Gnesta. Det händer att folk flyttar hit, och det händer att folk flyttar bort. Det tror jag är bra.

Det finns mycket här, det är en levande liten ort. Bokhandel, lanthandel, caféer, kulturliv... Det märks att det finns många här med driv och ambitioner.

Tycker det verkar som att rätt många flyttat hit från Stockholm just av den anledningen du nämner. Vi, till exempel :) Som liksom har ena foten kvar i storstan, och andra foten här. Det blir rätt bra, tycker jag! Liksom det bästa av två världar.

Vi kände inte heller en kotte när vi flyttade hit, men det börjar lossna nu. (Och då är jag ändå blyg och rätt osocial.) Och folk är himla hjälpsamma! Erbjuder hjälp om man är sjuk, skjutsar ens barn, lånar ut grejer...

Kan absolut rekommendera Gnesta. Flytta hit, så tar vi en kaffe när ni är på plats!

C'est la vie sa...

Ja här struttar det också runt tranor ute på gärdet. Igår dök det upp en friare till paret och det var inte uppskattat av hanen kan jag säga :-D

Anonym sa...

Hej Lisa!

Tusen tack för ditt svar! Var roligt att läsa! Det låter verkligen som ett underbart ställe att leva och bo i med blandad kompott av människor i olika branscher, härligt! :-)

Jag hör gärna av mig till dig när vi landar i Gnesta och tar mer än gärna en fika. :-)

/
Veronica