torsdag, juli 31, 2014

Läger jag gillar


Alltså, förlåt om jag tjatar nu, men det här skrivlägret? Vilken grej det är! 

Jag har aldrig förut testat att göra så här, att isolera mig någonstans helt själv utan att ha något annat på schemat än att skriva på en och samma bok, flera dagar i rad. I vanliga fall är det en massa andra grejer som också ska hinnas med, menar jag. Lämna på förskola, hämta på förskola, skicka mejl, läsa grejer, fixa fakturor, boka tågbiljetter, prata med min familj, fungera som en normal person på kvällarna, jamen, ni fattar. Det blir sällan mer än tre timmars skrivande utan avbrott. Och det blir nästan aldrig ens det.

De här dagarna har jag skrivit från nio på morgonen till elva på kvällarna. Jag har ju pausat, så klart. Ätit goda grejer och så. Sprungit lite. Fajtats med några fladdermöss. Men jag har inte tänkt på nästan något annat än denna berättelse, dessa personer, denna text, varje vaken timme. Och dra mig baklänges på en liten tallkotte, vilken skillnad det gör.

Jag skulle uppskattningsvis säga att det är ungefär tio tusen gånger lättare och roligare att skriva en bok på det här viset än på det upphackade viset. Det är visserligen inte så sabla lätt att få till ’det här viset’ i vardagen med barn och familj och yada, yada, men se på fan, det gick ju att få till fyra dygn det här året, det kanske kan gå att få till fyra dygn nästa år också?

Fan inte klokt förvisso att det skulle ta mig ett helt liv att komma på tanken att jag kanske skulle gilla ett skrivläger. Hissen går tydligen inte ända upp på den här slöa hästen i besticklådan. Men, men.

34 är väl en bra ålder för självinsikt det också.

måndag, juli 28, 2014

Geniupplägg vi minns

Okej, hej, slut på semestern! Både den från sociala medier och den från jobb. Jag är i torpet och skriver bok. Det är min första jobbvecka efter sommarlovet, och jag har lämnat man och barn i Dalsland för deras sista semestervecka, och bosatt mig i torpet helt själv.

Eller ja, ”helt själv”. Här finns gott om fladdermöss, getingar, myggor och hjortar. I synnerhet fladdermössen är jag missnöjd med. Speciellt när de envisas med att flyga omkring inomhus.

*plats för skrietsmiley*

Men i övrigt är det ett geniupplägg, skulle jag vilja säga! Här finns inte en enda människa som säger mammamammamamma tio tusen gånger om dagen. Inte en enda människa att babbla med. Inte ett enda mejl att svara på. Inte en enda diskmaskin att tömma och fylla. Inte en enda täckningsplutt på telefonen . Inte ett enda tvättberg att vika. Och inte ett enda infoga vad som helst som brukar störa bokskrivandet. Bara jag, min dator, och goda grejer att äta på.

Senare i höst kommer jag ha noll sekunder över för sånt här, och då kommer jag att lipa över det, men idag har jag skrivit bok i nio timmar, ätit sparris, kantareller, avokado och kladdkaka, sprungit en runda och duschat i den iskalla uteduschen. Imorgon ska jag upprepa.

Just nu? 

Älskar livet, etc.

lördag, juli 12, 2014

Hemma hos

Kort meddelande från semestern: Den här veckan kan man hitta mig, min familj, vårt hem och våra brädgolv i Aftonbladets bilaga "Härligt hemma". Jag lovade ju att hojta när det publicerades? Well, HOJT!

fredag, juli 04, 2014

Sommarstängt

Nu tar jag sommarlov från internet och telefon och datorer en stund. Vi hörs om nån liten vecka!