söndag, augusti 24, 2014

The killing, fjärde säsongen.

Okej hej, nu har jag sett klart, ska vi prata om fjärde säsongen av The Killing lite i kommentarerna här, eller?

OBS! VARNING FÖR SPOILERS! KLICKA INTE OM DU INTE VILL LÄSA HUR DET SLUTAR!

Eller ja, klicka hur mycket du vill, men skyll dig själv.

19 kommentarer:

Lisa sa...

Det här vill jag diskutera: Slutet. Jamen, really? Var det på allvar? För det var väl meningen att man skulle tänka sig att Holder och Linden skulle BLI IHOP sen efter slutscenen?

Du käre värld.

Det tyckte jag var onödigt sliskigt och inte så himla trovärdigt alls.

Också: Var inte säsong fyra jättekass jämfört med de andra säsongerna?

Samt: Himla dålig stil av militärkillen att skjuta sin lillasyrra.

Anonym sa...

Lisa! Har missat the Killing men nördat ner mig på Scandal (trots många, många irritationsmomemt). Hur kollade du, 3e säsongen finns inte på svenska netflix?

Anonym sa...

Jag har ju längtat efter att de ska bli tillsammans! Har ju varit så tydligt så länge att Holder haft känslor för Linden! Tyckte 4 säsongen var jätte bra! Fast 1 och 2 tar nog priset.

Anonym sa...

Jag tycker säsong fyra var helt ok men trean var klart bäst. Älskar dock Holder och Linden i alla lägen.

Tycker slutet var öppet. Man kan tolka det som att de blir ihop eller att de har en väldigt stark vänskap som drar dem till varandra. Den här artikeln på tvdags.se tycker jag beskriver det bra: http://tvdags.se/artikel/basta-manusvalet-i-the-killing-finalen-var-det-som-inte-hande

Själv väljer jag att tolka det som att de blir ihop. Har dock inte under seriens gång sett Holder och Linden som ett potentiellt par utan det var först under finalavsnittets sista tio minuter som jag insåg att jag faktiskt ville att det skulle bli så. Framför allt när Holder säger "Why don't you stay? Stay..." Dog lite då (och önskade att jag var Linden :)) Tycker att det är bästa slutet på en serie sen Six feet under.

Intressant att man kan tycka så olika men jag håller helt klart med om att det var dålig stil att skjuta lillasyrran!

Lisa sa...

Jamen, alltså, jag har ju ingenting EMOT om de blir ihop. Jag älskar också både Linden och Holden, och skulle gärna se dem tillsammans, lyckliga för evigt (heheeeee, as if). Men det kändes så himla... oväntat?

Precis som du säger, den laddningen fanns de sista tio minutrarna, möjligen. Det räcker inte, tycker inte jag. Även om jag älskar lyckliga kärleksslut och också dog lite när han sa "stay" så kändes det ändå som... fusk.

Fia Filur sa...

Nä, att Linden och Holder skulle bli ihop köper jag inte alls, de har inte alls haft DEN slags kemin i resten av serien utan bara sista minuterna. Och blev riktigt besviken på att det var sonen/brodern som var den skyldige, jag hoppades på att det skulle visa sig vara biologiska mamman plus militärkompisarna.

PS såg ditt inlägg om huvudvärk, kan det vara hormonell huvudvärk, alltså att det kommer nån dag innan mens och håller på ett par dagar? Jag har sån och det är hemskt, vanliga värktabletter hjälper inte eftersom det beror på att hormonbalansen ändras. Tog ganska lång tid innan jag kopplade, men nu är det tydligt att dessa två händelser hör ihop för mig.

Sandra sa...

Men va?! Jag tycker visst att den kemin funnits mellan Holder och Linden. Speciellt i första säsongen och precis innan Holder träffade sin baby-mama. Och just därför kändes det töntigt att slutet var så. Hade gillat det bättre om båda fått ordning på sina liv och fått ro.

Och sen, väntat och väntat på en mee djupgående förklaring på varför Linden är så extremt psykiskt instabil men den kommer ju aldrig! Störande!

Stör mig också på att de bara åker lite fast för mordet på han äckelpolisen. Vill att det ska vara antingen eller. Men på det hela taget, mycket spännande säsong!

Lisa sa...

Fia Filur: Angående huvudvärken så... ja, jag tror också på det! Läkaren trodde med 90% säkerhet (har ej fått svar på alla prover och sånt) att det var migrän, och att den migränen förmodligen blev värre/triggades av hormonella förändringar (mens, ägglossning). SURT. Men nu har jag iaf fått migränmedicin som kanske hjälper mer än vanliga tabletter, som (ofta) inte biter på huvudvärken när den sätter in.

Lisa sa...

Men Sandra, jag ser det som att Linden är extremt instabil pga ... hon bara är det. Det är hennes personlighet. Och så byggdes det på när mamman övergav henne som liten, det är ett skitstort trauma för henne ju. Räcker inte det? Det köpte jag, hade nästan blivit sur om det skulle varit något mer med i bilden. Det hade ju blivit övertydligt?

Kanske HAR stämningen mellan Holder och Linden funnits där, men jag har i så fall blundat för den. Jag menar, kan de inte bara få vara kompisar? Schyssta? Måste det JÄMT bli kärlek/sexuellt också?

Jag älskar dem ju, och vill gärna ha dem lyckliga, men inte nödvändigtvis ihop som ett kärlekspar.

Fia Filur sa...

Hoppas migränmedicinen hjälper!

Borde nog söka hjälp jag också. Själv har jag mest bara konstaterat att huvudvärken kommer regelbundet varje månad och tyckt lite synd om mig själv och tryckt i mig lite choklad. Det är bara det att gå till läkare sitter så himla långt inne liksom. Jag är ju inte döende på något vis. Hoppas jag :)

Anonym sa...

Jag sa dramatiskt efter sista avsnittet att nu är hela serien förstörd ju! Sen sansade jag mig lite :) Men ändå, gillade inte slutet alls. Ganska långsökt och onödigt. Som om allt bara måste sluta med romantiskt slut. Hade också velat ha dem lyckliga absolut, men inte som ett par.

/emma

Anonym sa...

Detta har inget med detta inlägg att göra...
I dag på radio Kalmar så tipsade de om Ivar träffar en stegosaurus. Och så sa han att nästa bok kommer i oktober, fast det stämmer väl inte? Den kommer väl nu?
/Maria

Anonym sa...

Han som tipsar jobbar på Dillbergs bokhandel i Kalmar.

Lisa sa...

Hej Maria! Nä, det stämmer inte, "Ivar träffar en tyrannosaurus" släpps redan imorgon. Men vad kul att de pratade om den förra!

Anonym sa...

Det var nog strax före 11 det var om du vill lyssna på vad han sa.
Maria

Anonym sa...

Jaha då var Allt jag säger är sant utläst. Oj vad tårarna har runnit... När kommer fortsättningen? Jag vill ju veta hur det gick för henne, gifte hon sig med Isak? Vad gjorde hon för några stordåd?
/Maria 36-årig fyrabarnsmamma

Maria sa...

Har precis tittat klart och oj vad jag måste ha liknat en galen person när det började vankas kärlek mellan Linden och Holder. "Nej, nej, det är inte bra. Inte så, men kom IGEN. Nej sa jag!" och så vidare kan jag ha suttit och pratat in i datorn.

Har väldigt svårt för att köpa att de skulle bli romantiska med varandra.

Gillar inte heller att han sköt sin lillasyrra. Alltså, att skjuta småsyrror är ju aldrig bra, men det kändes orealistiskt att han skulle skjuta den enda han älskade i hela världen när han hade suttit och vilat vid pianot en stund. Okej om det hade hänt in the heat of the moment, men inte så där. "Blunda, det gör inte ont", liksom. Nänänä.

Nu måste jag hitta en ny bra serie att ensamtitta på (par-tittar på HBOs Leftovers nu, den är superbra). Kanske ska testa den där Scandal?

Johanna sa...

Åh, satt bara å väntade på att de skulle bli ihop! I fyra säsonger!! Men så är jag ett stort fan av Arkiv-X och såg the Killing med lite Dana och Mulder-vibbar...

Pernilla sa...

nu har jag också tittat färdigt, 100 år efter alla andra. och tyckte också att slutet var BLÄÄÄÄÄ! varför måste de gå och bli kära? tyckte de var världens bästa kompispar ju. himla löjligt. och hade absolut inte känt några såna vibbar mellan dem innan heller, så då blev det bara så... jahaja.

och tyckte också att det var himla dåligt av kyle att skjuta lillsyrran. kunde han inte tagit med sig henne och stuckit istället? trodde iofs hela tiden att det var militärmamman som gjort det... han verkade ju så rar kyle.

annars tänkte jag mycket på att joel kinnaman ser jättegammal ut när han ser arg ut, och sen när han ler så bara "mmmm... joel..." han borde få spela nån lite mer gladsint typ nångång. (obs att han kanske är gladsint i johan falk, har aldrig sett dem)

ja. det var väl det. tack för ordet.