söndag, augusti 24, 2014

3 x söndag


Gustav är på bröllop och när jag vaknade i morse hade sms:et med beskedet "man är alldeles för sällan ute till klockan fem" trillat in i min telefon. Min spontana reaktion på det var ungefär "OCH TUR ÄR VÄL DET, EFTERSOM MAN MÅSTE GÅ UPP KLOCKAN 05.45 OCH SPELA LEGO STAR WARS-SPEL."

Men det är sol! Det är det faktiskt.

2 kommentarer:

Frida sa...

På tal om barn... som jag bara fördomsfullt tror det var som ville gå upp kl 05.44. ;-) Hur har det gått för era barn att äta vego på förskolan? Vårt barn har precis börjat på föris o det är ca NOLL andra vegokids där. :-( Tror att han kommer fatta rätt så fort att han äter annorlunda mot de andra o vilja äta samma? Två år är han så det känns liksom inte som att budskapet om varför vi äter vegetarisk mat skulle få genomslag ännu, eller? Eller så fattar han ingenting o jag nojjar i onödan. Men släng gärna hit dina tankar o tips!

Lisa sa...

Hej Frida!

Våra kids har varit ensamma vegobarn på förskolan hela tiden. Det har gått skitbra. De har så klart märkt att de får speciell mat ("är det här min korv?"), men det är så många andra som får det också (laktosfri kost, glutenfri kost, äggfri kost, tomatfri kost, köttfri kost, vad är skillnaden?) så det har aldrig varit några problem. Jag tror till och med att de tycker att det är lite coolt? Och personalen har ibland sagt att de är avundsjuka, för vegomaten är mycket godare.

Barnen har frågat någon gång, "får jag smaka på deras köttbullar?", men accepterat direkt att det inte går eftersom "ni är ju vegetarianer, ni äter inte kött".

Det är först nu som Rufus börjat reflektera över detta ("Vet du mamma? Det finns många som ÄTER KÖTT?!?"), och då är han fem år.

Jag tycker det har varit OERHÖRT mycket mindre problemfyllt än vad jag befarade innan de började på förskolan.