måndag, april 28, 2014

Tjuvtitt: Barnens sovrum

Så här ser det ut där våra barn sover. Det är ett litet rum (2,5 x 4,5 meter med snedtak) som nästan jämt ser ut som ett enda hav av sängkläder, för det leks Star-Wars-hopp här inne typ varenda kväll. Star-Wars-hopp är så här: Ta en förälder. Lägg föräldern på en resårmadrass. Täck över föräldern med bäddmadrass, lakan, täcken och kuddar tills föräldern inte syns. Hoppa på hen (eller tja, på berget av sängkläder med förälder under) till tonerna av Star Wars-soundtracket. Klart!

De förra ägarna hade arbetsrum här inne. Vi har lagt in brädgolv som vi målat vitt, målat väggarna i en nyans som heter "mint", och lagt två resårmadrasser direkt på golvet. Sen får det inte plats så mycket mer, men det räcker ju å andra sidan. Det är egentligen helt onödigt med två madrasser, för barnen sover sked i samma säng varenda natt. Men det är praktiskt när man blir beordrad att sova bredvid dem, och när vi har gäster. Hela familjen får plats här inne om vi vill.

De har ett lekrum också, som väl kommer att bli sovrum så småningom när de inte vill sova sked längre. Men det lär dröja. De är rätt fästa vid varann på nätterna, de här två.

Slut på tjuvtitt.

6 kommentarer:

Maria sa...

Att de sover i samma säng. Sked. Varje natt. Det är ju bara så gulligt så man döööör. Förvånar mig att du överhuvudtaget får någon sömn alls, och inte bara står och glor i dörrspringan nätterna igenom och lipar sötlipen gånger hundra.

Freja sa...

Så mysigt att de sover tillsammans! Jag och mina syskon delade rum tills vi blev tonåringar, det är ett tryggt sätt att sova på! När våra barn var små hade vi en extrabred dubbelsäng (2.10) som vi delade, de sov sällan på sitt gemensamma rum...

Johanna sa...

Herregud så fint. Älskar ungefär allt i det rummet. Inkl att gullona sover ihop, låter mysigt :)

Therese O.J. sa...

Ser ut som ett bildreportage ur en inredningstidning :) Jättemysigt och vad fint att de sover sked <3
Star wars hade jag nog aldrig pallat ;)

Olga sa...

Men kära nån så sött att sova sked. :')

Colombialiv sa...

Fantastiskt!