fredag, april 25, 2014

Hally Potter

Och det här då: Rufus kom hem igår och berättade att han lekt en lek på förskolan "om en skitcool trollerikille som heter Hally Potter". Lyckan i hans ögon när jag berättade att det fanns massor av spännande böcker om denne "Hally" som vi skulle läsa när han blev lite äldre... åh, ändå!

Fint.

7 kommentarer:

Sara sa...

Åh - lyllo dig som har barn som har Harry Potter kvar att upptäcka!

Anonym sa...

Jag haf faktiskt testat att läsa HP till min nästan femåring. Det funkar ganska bra! Först visade vi små filmsnuttar så nu vet han vem är vem och kunde "navigera" genom läsningen när jag läste högt

Vi har även läst första kapitel i "Bilbo", alla "LasseMajas", "Megakillen", "Ottolina". Språkmässigt är HP lite komplicerat men funkar faktiskt. Tror inte det blir ett problem eftersom dina barn verkar ha ett fantastiskt ordförråd för deras ålder (R&S är de ända barn jag jämför mina barn med ;-) )

Sara: sa...

Alltså jag är gravid i vecka nio och har redan hunnit tänka "åh tänk om 6-7 år då får vi läsa Harry Potter för hen!". Så HURRA för dig som (nästan) är där!

Anonym sa...

Hally Potter? Min sexårige brorson är övertygad om att han heter Herr Potter. Stackars Harry.

Sandra sa...

En helt annan grej förutom fantastiskt med Hally.. Kan du inte hjälpa till att sätta ihop en peppig sommarlista på Spotify? Inga untzig Avicii eller liknande utan mer pepp. Vad säger du? Jag kan börja med etr förslag, Markus Krunegård - Du stör dig hårt på mig.

cina sa...

Vi har läst alla. Högt. Tog jättelång tid. Lycka till!

Akan-Kakan sa...

Åh, Hally Potter! Lyckan i att få läsa böcker för sitt barn som man själv gillar! Hemma hos mig läser vi just nu första boken för 6-åringen och femte för 9-åringen. Det är annat det än Stora Fordonsboken!