söndag, januari 05, 2014

Mayday! Mayday!

Kära bloggen!

Vi har möss under diskbänken i köket.

JELP!

Jag antar att man inte kan ta principbeslutet att aldrig mer öppna luckan under vasken (och till exempel slänga sopor), va?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är varför jag inte bor i hus. Jag kan inte hantera möss.

yllet sa...

Gulp. Nej antar inte?

JennyS sa...

Ha för vana att alltid ha en musfälla där under (och på andra ställen ni vet att de rör sig på) så slipper ni åtminstone stöta på dem levande :-)

brysselkakan sa...

Under våra dryga tre år i Bryssel tog vi sådär femton möss i köket. Och då bodde vi på sjätte våningen mitt i stan! Så ladda upp med fällor. Ladda fällorna med solrosfrön som du värmer ihop med honung till en liten klump, de gillar söta saker!

Åsa Klein sa...

Och kolla var de kommer in och försök täppa igen, sätta nät och så vidare... Jag har efter fyra år som husägare förstått att hus=mus. Jag försöker tänka på dem som Askungens möss, känns bättre när de springer i väggarna :)
/Åsa

Spader Madame sa...

Tyvärr blir du nog tvungen att sätta ut fällor. Och att aldrig mer öppna är inte något option.

Linda sa...

Köp en katt! Fast välj för guds skull något annat än t.ex. en ragdoll. Våra två raggisar fick syn på en mus i källaren, musen tog skydd under frysboxen och kunde lugnt och sansat pila vidare bakom katternas ryggar eftersom de var fullt upptagna med att sitta och vifta med tassarna under frysboxen.

Annars kan man även köpa musjagare som man pluggar in i eluttagen. Har funkat över förväntan hos oss!

Ana sa...

Jag håller med föregående talare ang katt. Vi bor i hus= vi har katt. Två stycken dessutom. Apbra på att fånga diverse djur man inte vill ha in i sitt bohag. Jättekeliga och gosiga. Våra två barn älskar dem och lär sig dessutom att "ta hand" om ett djur. Mycket smidigare än hund också. Man behöver ju inte gå promenader å dyligt (vi har hund också, älskar hundar. Är absolut mer hundmänniska än kattmänniska men när det gäller möss å så är katterna helt klart mer på alerten). Så skaffa katt. Å helst två. De är ju supergölliga när de är kattungar och ska busa och brottas med varandra.

iamaskar sa...

Hej !
Här kommer ett tips som är välbeprövat efter att alltid bott i hus. En lätt spark på dörren innan man öppnar. Täta varje liten springa med aluminiumfolie , brukar oftast vara runt ledningar dom kommer in.
Lycka till ! Hälsningar Maria F

Sara W sa...

Skaffa argsint katthona

Sara W sa...

Ni kan få min helt enkelt...

egoistiska egon sa...

Att bo i hus utan att använda råttfällor blir nog svårt. Om ni inte vill skaffa katt själv, kolla om ni kan låna ngn grannes katt? På allvar alltså, katter är bästa botemedlet mot möss. Och sen "bara" lokalisera hur råttorna/mössen kommer in och täppa igen.