onsdag, juli 17, 2013

Vad jag gör när jag inte bloggar

Hej.

Det verkar inte bättre än att den här bloggen har tagit semesterledigt en stund. Jag tältar istället med Rufus i vår egna trädgård (andra natten nu, fortfarande inte överfallen av en enda mördarhjort) och river papptaket i köket och tar fram trätaket där under. (Inne på målning nu.) Båda aktiviteterna är slitsamma för nacke och rygg, men rätt bra för själ och sånt.

Hörs snart!

fredag, juli 12, 2013

I huvudet en fredag

Imorse började jag lipa lite över frukosten på grund av uppgivenhet över alla... jamen, IDIOTISKA kommentarer som strösslas kring detta med fotbolls-EM. Tänker till exempel på Jack Werners sammanställning över ett urval av alla tweets som kastades ut i etern inför Sverige-matchen i onsdags. (Klicka på bilden om du vill läsa. Och läs förresten gärna hans krönika också!) Det är ju så sabla ledsamt! Att vi fortfarande alltså befinner oss på den här nivån?

Ikväll har i alla fall Rufus och Gustav varit i Norrköping och sett Frankrike - Ryssland live. Rufus är helt sjukt engagerad. Han pallar inte riktigt de sena matcherna, så han somnar i soffan lagom till halvtid ungefär, men annars så! EM-peppen i detta torp är sky high. Och matcherna har ju samtliga (okej, kanske inte allra första, då) varit väldigt bra. Mycket roligare att titta på än många andra mästerskapsmatcher jag sett i mitt liv. (Mansfotboll inkluderat.)

Aja.

Jag fick vara hemma med Svante.

Vi byggde en diskbänk i trädgården, för imorgon kommer mina föräldrar hit och då ska vi ta fram ett förhoppningsvis fint brädtak som gömmer sig under fula pappskivor i taket i köket. Jag gissar att det inte är så himla jättekompatibelt med disk och matlagning i samma rum.

Känns väldigt Ernst att diska i det fria.

Jag tror det är en bra känsla.

onsdag, juli 10, 2013

En onsdag i juli

Idag är en sån dag då det ena (sjuttio år gamla?) barnet vaknade upp, tittade ut, och utbrast i ett: "Men oj, oj, OJ, vad det regnar! En perfekt dag att baka schackrutskakor på!" och det andra barnet (vilda bebin?) vaknade upp och ville "PLIPPA STOA SAXEN! PLIPPA STOA SAXEN!".

Så vi gör ungefär det.

Det är helt okej.

tisdag, juli 09, 2013

Lisas läsdagbok: The next best thing

Det här har jag läst: The next best thing, av Jennifer Weiner.

Och det är en: Bok som får mig att le fånigt långt efter att den tagit slut. Om 28-åriga Ruth, hennes coola mormor och tv-branschen i Hollywood. Tänk: Jonathan Tropper? Eller en av de riktigt bra  Marian Keyes-böckerna? Så har du The next best thing i ett litet nötskal där sedan. Ni vet, kärlek och smart humor och känslor och grejer. Sånt man (läs: jag) gillar.

Det här gillade jag med boken: Personerna! Relationerna! Humorn! ATT DEN UTSPELAR SIG I TV-BRANSCHEN! OCH HANDLAR OM EN SOM SKRIVER TV-SERIEMANUS! Eller ja, kanske egentligen allt. Jag sitter typ och dreglar efter mer på varje sida, det är så lättläst, så roligt, så härligt och bra på ett inte så speciellt komplicerat vis. Och det är coolt att Ruth och en annan huvudkaraktär sticker ut lite från det vanliga Hollywoodklientelet också. Ruth var med om en bilolycka som liten, och är, trots flertalet operationer, så illa ärrad i ansiktet att folk ryggar tillbaka när de får syn på henne. Och Dave sitter i rullstol. Det spelar inte jättestor roll för berättelsen, men det sticker ju ut. På ett bra sätt.

Det här gillar jag inte med boken: Alltså, det finns inget här jag inte gillar. Det är förvisso inte en bok jag kommer att minnas i resten av mitt liv och klassa som "det bästa jag läst någonsin" på min dödsbädd eller så, men herregud, det var så himla kul att läsa den här boken. Sa jag att jag log fånigt mest hela tiden? Jennifer Weiner klättrar oerhört snabbt in på min favoritlista över författare som skriver väldigt bra chicklit, (eller underhållningslitteratur eller vad man nu vill kalla det), inte... absolut inte skräp.

Ska lätt plöja mig igenom resten av hennes tio (10!) böcker också nu. Och det ska bli mig ett sant nöje.

måndag, juli 08, 2013

Sommarlov på landet

Sådär! Installerade och uppackade och redo för sommarlov på landet. Ska bli intressant att se hur långt ner i bokhögen jag lyckas ta mig den här sommaren. Min ambition är att slå förra sommarens skörd på cirka en halv bok. Det kan gå. Jag är inte rädd. Hej på er!

lördag, juli 06, 2013

De höga krav jag har på livet

Efter en vecka som ensam vårdnadshavare av barn (om än med sinnessjukt stor avlastning från stora delar av barnens släkt) i ett hus fullt av folk så kändes det som den ultimata kärleksgåvan när Gustav yttrade den här fantastiska lilla meningen i morse: "Jag kanske ska ta med mig barnen och gå på Naturhistoriska idag? Så kan du vara hemma själv? Och städa?"

Är helt euforisk nu.

HEMMA SJÄLV!!! STÄDA!!!

Vem farao hade kunnat ana att det skulle komma en dag då det kändes som den fetaste vinsten av dem alla? Skulle kunna kyssa golvmoppen om det inte vore för att det förmodligen inte hade varit så himla mysigt när det väl kom till kritan.

fredag, juli 05, 2013

Första semesterveckan

Jamen, sådär ja! Det var den Smålandsveckan, det. Nu är vi hemma och mellanlandar i Stockholm och skördar gurkor från balkongen och packar allt vi äger i blå ikeakassar så vi kan ta oss vidare mot Södermanland istället. Den här gången inkl även mannen i familjen. Två glada tummar upp för det!

Jag vill också passa på att be samtliga resenärer på X2000 mellan Alvesta och Stockholm i eftermiddags om ursäkt för barnet som först satt i en och en halv timme och sa "HEJDÅ, BOSSE! HEJDÅ BOSSE!" som en liten högljudd och outtröttlig papegoja i vagn 4, och sedan gick över till att stå och gasta efter "PAPPA? PAPPA? PAPPA?" i fönstret cirka resten av resan. Det var min yngsta son. Förlåt för allt. Jag försökte.

måndag, juli 01, 2013

Till tryck, till tryck!

Trot eller ej, men samtliga överlevde tågresan. Och nu sitter jag här i mammas och pappas trädgård och har läst igenom Vi måste sluta ses på det här sättet för hundratrettiosjunde gången och okejat de sista små sakerna och nu SKICKAR VI BOKEN TILL TRYCK och sen är det semester på riktigt och herregud vad skönt jag tror jag dör, HÄJ!