lördag, december 14, 2013

Nostalgiresor vi minns

Idag hade jag med mig barnen på det där öppna huset och bokförsäljningen hos Gilla böcker, och sen var vi hungriga. Plus tydligen också nostalgiska, eftersom Rufus önskade sig att vi skulle åka till Örnsberg och titta lite på huset där vi bodde nyss och se om vi kände igen oss. Så vi gjorde det. Åkte till Örnsberg. Tittade upp mot våra gamla lägenhetsfönster. Delade en pizza på pizzerian vid tunnelbanan. Köpte lördagsgodis på gamla vanliga Coop. Pratade lite om förskolan de inte längre går på och alla kompisarna där, som de saknar. Och sen var det inte så mycket mer med det.

"Nu kör vi till huset igen, mamma. Jag är klar. Jag vill hem."

Anpassningsbara små liv ändå, de här barnen. Hittills har flytten (och förskolebytet) gått helt otroligt smidigt. De (eller ja, mest Rufus) pratar ofta om sina gamla kompisar, men han pratar också om sina nya, och han skuttar glatt in på nya förskolan varje morgon utan att en enda gång ens ha tvekat det minsta. Och han är så glad just nu, de är båda det. Hundra gånger mer harmoniska än vad de var... säg, fyra veckor in på vår semester i somras.

Vad skönt det är.

2 kommentarer:

mor Lena sa...

Vad klok han är. Och vad förståndig du är som åker tillbaka när han ville det. Ganska djärvt, men mycket bra. Gillar er!!

Johanna sa...

Vad fint att ni åkte tillbaka!