onsdag, augusti 21, 2013

Men hej lilla lott i livet, kul att träffa dig!

Idag hände det för första gången. Det som jag sedan länge fruktat kommer att vara min vardag i... eh? Kanske resten av tiden. Nämligen detta: Väckarklockan ringde, och ingen i familjen, förutom jag, reagerade. Inte ens det lilla barnet! Som brukar skutta upp i ottan! Och sen fick jag tillbringa resten av morgonen med att upprepade gånger väcka tre trötta manspersoner som hela tiden somnade om och ville "ligga kvar i sängen, bara en liten, liten stund till".

Det var rätt trivsamt just idag.

Jag menar, jag fick ju duscha i fred och klä på mig kläderna i fred och koka kaffe i fred och allt.

Men om jag ska sia lite om framtiden?

Det här (att behöva trippelväcka tre overkligt trötta manspersoner upprepade gånger varje morgon) kan mycket väl vara det som slutligen får mig att tippa över vansinnets brant så småningom.

Och jag tyckte min mamma lät väl barsk i tonen när jag var yngre och hon tände lampan i mitt sovrum och meddelade (säkert helt vänligt) att det var "Uppstidags!"? HAHAHA! She ain't got nothing att komma med jämfört med hur jag kommer att låta vid femtonde väckningsförsöket om några år, det säger jag er.

(Här kan ni föreställa er en illustrerande gif på en vansinnig kvinna som står och vrålar rakt ut i en megafon strax bredvid en säng.)

Mina nerver.

7 kommentarer:

Suzan sa...

Älskar ditt sätt att skriva på!

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Lösning: köp en hund. En sån där överentusiastisk hund som alltid, alltid blir överlycklig över allt. Släpp in den till de tungt sovande manspersonerna och be hunden väcka dem. Klart!

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

...och nu när jag skrivit det där inser jag plötsligt att jag och min sambo borde skaffa en hund. Så den kan väcka mig. /hon som är en hårt sjusovande svårväckt person.

Lisa sa...

Inspirerad av min fader satsar jag på att vara den entusiastiska hunden själv. Medelst sång. Helst specialskriven för ändamålet och efter känd, peppig melodi. (All rimmad text passar till 34:an.)

Realisten sa...

Själv vrålar jag på mig själv varje morgon, men jag lyder väldigt sällan. :-)

Olga sa...

Jag satte på Das Ich jättehögt när min syster sov. Funkade finfint.

Malou sa...

Jag sjöng för mina barn - "Farmareflickan". Dom gick upp ganska fort då...