fredag, augusti 23, 2013

Famous last words

Jo, förresten, en sak till tänker jag på! Tjurruset. Har ni sprungit det någon gång? Det är ett en mil långt löplopp, över "de brantaste backarna och blötaste kärren" som går av stapeln i Stockholmstrakten i oktober varje år. Av någon outgrundlig anledning (och jag menar verkligen o-ut-grund-lig, jag nästan kräks vid tanken på alla slags löplopp, skulle aldrig-aldrig-aldrig få för mig att delta i något, för jag hatar att springa, speciellt när folk ser mig) har jag i veckan hört mig själv säga: "Jamen, det gör vi! Vi springer det nästa år!" till mina kontorskompisar.

Det verkar ju skitroligt! Att få klafsa i lera och vada genom kärr och kravla upp för någon himla lerig slänt? Jag menar det på riktigt. (Här kan man se en film från hur det brukar se ut på det där loppet. Moahaha! Mängden lera. I love it.)

Det är fullt i den långsamma klassen till årets lopp, så vi får satsa på nästa år, och det är nog bra, speciellt med tanke på att jag 1. Aldrig i mitt liv har lyckats springa ens i närheten av en mil på plan mark än så länge och 2. Behöver lite tid på mig att fundera ut den ultimata klädseln.

Vad hade GI Jane för outfit och karaktär nu igen? Och var köper jag liknande?

"Spännande", detta.

6 kommentarer:

Johanna L sa...

Jag är vahettere såhär... MÅLLÖS. Inte över att ni ska springa 10 km (det hinner ni lätt träna er till på 1 år) men att ni väljer DET loppet? Jeez. Skulle aldrig våga springa det. LYCKA TILL, KONTORET!!

uppochhoppa sa...

Klart jag sprungit det. Det var jobbigt, mest när jsg badade och doppade huvudet i ett dike. Det är kallt i oktober. Men annars. Äsch, klarar man att föda två barn är såna där utmaningar inte så mycket att oroa sig för. Varma kläder efteråt och terrängskor är mina tips.

annapanna sa...

Hur kul som helst!

Roblin sa...

Jag får en extra semesterdag av min chef om jag springer, men jag tänker att jag minst ska ha en vecka för att göra det frivilligt.
Flera av mina kollegor har sprungit det de senaste åren. Jag är inte lockad.
Mest för att jag är så yttepyttig, och är väldigt rädd att hamna i ett dike där jag inte bottnar. Dessutom gillar jag inte att vara blöt och kall... Höstlopp i terrängen annars - på!

lina sa...

Åh man blir ju minst sagt lite sugen :)

Jenny sa...

Ska man bara göra ett lopp år det Tjurruset som gäller, sjukt kul! Vissa paralleller finns med barnafödande som någon nämnde...
Lycka till:)