onsdag, augusti 21, 2013

Den lilla svarta är bara en myt, right?

Det händer med jämna mellanrum att jag står och sliter mitt hår framför min garderob och vill avliva mig för att alla mina kläder ser ut som ett litet tivoli. Ingenting är liksom vuxet och sobert och svart och seriöst, allt är typ... klänningar med rosa hästar på. (Inget ont om klänningar med rosa hästar på, naturligtvis. Jag älskar rosa hästar. OBVIOUSLY. Men, alltså. Jag känner ändå att det finns tillfällen då  de rosa hästarna kunde få stanna hemma, till förmån för en liten härlig svart sak istället. Jag gör faktiskt det.)

Så jag går på stan.

Och tänker "Köp nåt vuxet! Köp nåt svart! Köp nåt i bra kvalitet, med fint fall!"

Och kommer hem men någon himla klänning med frukt och bär på.

Doh!

(True story.)

Var köper ni alla era härliga små svarta klänningar med snyggt fall? Finns dom ens? Och om ja, varför köper inte jag dem?

Alla dessa frågor man har här i livet.

20 kommentarer:

Jeanette sa...

Etsy naturligtvis! Sök på LBD. Finns massor, både vintage och handmade. Happy hunting!

Tantaugusta sa...

Underbart! Jag går ofta in i affärer med målsättningen att hitta något med färg. Och kommer, förstås, ut med något svart. Eller om jag är riktigt djärv - något grått ;).

Mia sa...

Åh, du gjorde helt rätt! Vågar man fråga var du hittade en klänning med frukt och bär? Alla mina favoritkläder är det frukt och bär på, men det finns alldeles för lite sånt så allt som oftast förpassas jag till barnavdelningarna!

C sa...

Köper nästan allt här: www.boden.co.uk
Både svart och glada mönster...

Jenny Palm sa...

Vad i hela fridens namn köper man klänningar med frukter och hästar och bär på är MIN fråga?
#alltärsvart

Jenny Palm sa...

VAR i hela fridens namn... skulle det stå. VAR.
Var.
OK?

Lisa sa...

Mia och Jenny! Jag köpte min klänning med frukt och bär på hos Cissi och Selma!

http://www.cissiochselma.se/klanningar-c-196-1.aspx

Skitfina grejer!

Marie sa...

På COS såklart! Där är allt stilsäkert och hållbart, det mesta i neutrala färger och med bra kvalitet! Lite dyrare än de billiga kedjorna, men inte lika dyrt som ex. Filippa K (som för övrigt har skitsnygga grejer, men ju kräver lite annan budget). Ett plus också för att de som jobbar på COS är riktigt duktiga om du ber om hjälp!

Ylva sa...

Jodå, jag köper små svarta. Till exempel: en gång i Växjö när klänningen jag hade i resväskan blivit dränkt i cider kände jag mig tvungen att köpa en ny. Det var på den tyvärr stängda affären Aima.

Ulrika sa...

Det jag brukar undra är varför Maud Olofsson envisas med att hänga sina kläder i min garderob. Jag vill inte ha dem där!

Rätt ofta (eller ideligen om jag ska vara ärlig) så lyckas hon dessutom prångla in sina kläder i kassarna jag bär hem från affären också.
Inget fel på Maud. Alls. Men jag vill (för i h-e) inte ha hennes kläder!

I mitt huvud vill jag mer klä mig som Lena Ph.

Fatta(r) att jag har problem. Lite hästar hade varit välkommet. Min garderob tycker liksom att beige är en pigg färg.

Mirijam sa...

Jag vänder på frågan istället:

VAR KÖPER DU ALLA KLÄNNINGAR MED FRUKT OCH ROSA HÄSTAR PÅ?

Mela sa...

Men alltså, borde inte du köpa dina klänningar av Orkan Lia? http://orkanlia.se/ Kanske rentav slå till på en svart?

Josefine sa...

Jag har samma grej. Skulle gärna vilja ha lite enklare och snygga kläder i garderoben. Men sen när jag ska iväg och köpa det verkar det så SJUKT tråkigt att lägga pengar på nåt mörkt och enkelt. Vill ju ha roliga kläder! Därför matchar inga av mina kläder med varandra. Men det kan man kanske leva med.

Pernilla sa...

i hear you! det känns som att jag och min 10-månaders dotter delar garderob. alltså, inte storleksmässigt, men färg- och mönstermässigt. här var det regnbågar och prickar och fjärilar och frukter för hela slanten. men jag kanske skulle kunna få jobb som clown nånstans...

Magica de Hex sa...

Tips: Fråga Cecilia Nilsson på RS. Hon har alltid de snyggaste, svarta klänningarna!

mor Lena sa...

Ulrikas kommentar var det roligaste jag läst på länge!! Varför hänger Maud Olofsson kläder i hennes garderob? Ha,ha

Suzan sa...

Min favvoklänning kommer fr desigual och ser inte ett dugg vuxen ut me så har jag också en svart snygg sak fr Esprit med fickor (där man kan gömma alla icke-vuxna-saker ;))

Susanne sa...

Fast sen finns det de där tråkmånsarna (som jag tex) som tänker "köp något färgglatt, något roligt och glatt" och kommer hela tiden hem med en svart klänning. Eller ännu värre, ett par svarta byxor. Dötrist. Du gör det både roligare och bättre :-)!

Emilie sa...

Jag förvånade mig själv genom att lyckas hitta en enkel svart klänning på Indiska, där jag i vanliga fall bara ser färger och mönster till snurrighet! Rätt bra jobbat om jag får säga det själv =) (Billigt dessutom...)

Vifsla sa...

Men svart är ju så trååååkigt. När jag ska försöka vara vuxen tar jag på mej svart. Det tråkiga är att mina skönaste shorts är svarta och min skönaste top är svart.
Om jag hade fått bestämma så hade de varit rosa och äppelgröna.