tisdag, juli 09, 2013

Lisas läsdagbok: The next best thing

Det här har jag läst: The next best thing, av Jennifer Weiner.

Och det är en: Bok som får mig att le fånigt långt efter att den tagit slut. Om 28-åriga Ruth, hennes coola mormor och tv-branschen i Hollywood. Tänk: Jonathan Tropper? Eller en av de riktigt bra  Marian Keyes-böckerna? Så har du The next best thing i ett litet nötskal där sedan. Ni vet, kärlek och smart humor och känslor och grejer. Sånt man (läs: jag) gillar.

Det här gillade jag med boken: Personerna! Relationerna! Humorn! ATT DEN UTSPELAR SIG I TV-BRANSCHEN! OCH HANDLAR OM EN SOM SKRIVER TV-SERIEMANUS! Eller ja, kanske egentligen allt. Jag sitter typ och dreglar efter mer på varje sida, det är så lättläst, så roligt, så härligt och bra på ett inte så speciellt komplicerat vis. Och det är coolt att Ruth och en annan huvudkaraktär sticker ut lite från det vanliga Hollywoodklientelet också. Ruth var med om en bilolycka som liten, och är, trots flertalet operationer, så illa ärrad i ansiktet att folk ryggar tillbaka när de får syn på henne. Och Dave sitter i rullstol. Det spelar inte jättestor roll för berättelsen, men det sticker ju ut. På ett bra sätt.

Det här gillar jag inte med boken: Alltså, det finns inget här jag inte gillar. Det är förvisso inte en bok jag kommer att minnas i resten av mitt liv och klassa som "det bästa jag läst någonsin" på min dödsbädd eller så, men herregud, det var så himla kul att läsa den här boken. Sa jag att jag log fånigt mest hela tiden? Jennifer Weiner klättrar oerhört snabbt in på min favoritlista över författare som skriver väldigt bra chicklit, (eller underhållningslitteratur eller vad man nu vill kalla det), inte... absolut inte skräp.

Ska lätt plöja mig igenom resten av hennes tio (10!) böcker också nu. Och det ska bli mig ett sant nöje.

Inga kommentarer: