fredag, juni 21, 2013

Vad lugnt det är att vara ledig

Detta att hetsredigera bok hela dagen, kasta sig iväg till systemet, kasta sig vidare till vårdcentralen med Svante och få penicillin för ett fästningbett som vi tappat kontrollen över, kasta sig hem för att packa, kasta sig in i bilen, köra 16 mil (genom bilkö), kasta sig in i torpet och börja baka midsommarkaka klockan 23.10, ehhh?

Nu måste jag vara vaken till 01.00 när kakan är klar.

Orka.

Hoppas resten av helgen taggar ner lite. Annars kommer jag ligga och flämta i en liten hög under midsommarstången framåt eftermiddagen imorgon.

Men med det sagt?

Glad midsommar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fler än jag som bakade midsommarkaka i sena kvällen alltså! :)

Karin Möller sa...

Haha, känner igen mig! Vad håller man på med??

Anonym sa...

Hej Lisa!
Jag behöver boktips! Jag har en 16årig son som plötsligt har kommit på att han borde läsa mer, för att få ett bättre språk. (Det handlar alltså inte om lust direkt) men han vill ju själv! Kors!
Han vill läsa böcker med andra 16åringar som huvudperson, killar då. Och allt för uppenbara ungdomsböcker tycker han är löjliga. Den enda han har kommit på själv är Räddaren i nöden. Jag tänker att han, för att han ska tycka att det är kul också ändå skulle behöva få lite lättare läsning. Han är för övrigt rödhårig, spelar i band, inte så festande..Tacksam för tips!
Hälsningar Helena B

Lisa sa...

Ooo, Helena B!

Jag tycker till exempel om:
"Var är Alaska" av John Green.
"Pucko" av Marie-Aude Murail.
"Wallflower" av Stephen Chobsky.
"Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?" av Björn Sortland.
"Erebos" av Ursula Poznanski.

Samtliga med unga killar i 16-19 årsåldern som huvudpersoner. MEN... de klassas allihop som "ungdomsböcker", så om den stämpeln diskvalificerar böckerna så är det ju kört ändå. (Men tycker han ska testa! De är skitbra! Tycker även jag som vuxen! Och inte det minsta trettonårslöjliga, utan rätt vuxna i sin framtoning.)

Annars är väl "Räddaren i nöden" inte helt fel väg att gå. Eller kanske "Den hemliga historien" av Donna Tartt?

Anonym sa...

Tacktack! Wallflower pratade han om själv kom jag på nu. Grymt.