torsdag, juni 13, 2013

För liten?

Svantes senaste uttryck: "FÖ-LIIIIT!" ("För liten", reds. anm.), jag vet inte om det är en förmaning till honom själv eller bara ett uppgivet konstaterande, eller kanske både och. Han har i alla fall sagt det hundra gånger idag. Till exempel när han stod och tvekade på soffbordet och inte riktigt vågade hoppa ner på golvet som storebror just hade gjort? "FÖ-LIIIIT", sa han då och pekade på sig själv, och sen klättrade han försiktigt och nöjt ner i soffan istället. Eller när Rufus hade stängt in sig på sitt rum och Svante inte fick vara med för att han "bara förstör just nu"? Då stod han utanför Rufus dörr med sänkt huvud och mumlade besviket för sig själv: "FÖ-LIIIIT. FÖ-LIIIIT. FÖ-LIIIIT."

(Och det hade ju varit helt och hållet hjärtskärande om man inte hade vetat att han 90% av tiden får hänga med den där älskade storebrorsan utan att han påstås vara det minsta FÖ-LIIIIT. Nu var det mest kul.)

På förskolan leker de i samma gäng. Det är sex stycken barn i Rufus storlek. Och så oftast Svante, som en liten maskot strax bredvid. De kallar honom "Svante Gull".

Så, ja. Han må kanske vara lite LIIIIT, men han är i alla fall med.

Fint ändå.

3 kommentarer:

mormor Lena sa...

Älskade ungar!

www.imitthuvud.hemsida24.se sa...

Vad gulligt!!!

Lillmesen sa...

Han må vara liten, men han är ju HISKELIGT bra på att räkna ialla fall. Det får man ge honom!