tisdag, maj 21, 2013

Lisas läsdagbok: Wallflower

Det här har jag läst: Wallflower, av Stephen Chobsky.

Och det är en: Modern klassiker, har jag förstått i efterhand. Den handlar om Charlie, sexton år, som skriver brev till en "Någon", och berättar om sitt första år på high school. Han är väldigt speciell, Charlie. Och han mår inte bra, har inte gjort det på länge, och han fungerar dåligt i samspel med andra människor. Plus att han är rätt livrädd för att börja highschool. Breven till "Någon" blir hans ventil, kan man väl säga.

Det här gillar jag med boken: Jag gillar väldigt mycket med den! Charlie, Charlies nya kompisar, hans familj, alla highschoolkänslor...

Äh. Lyssna på det senaste avsnittet av vår podcast istället.  Där pratar vi massor om vad vi gillar med den.

Det här gillar jag inte med den: Först? Ingenting. Men sen diskuterade jag den med Åsa, och hon tyckte så här, och fast jag inte alls håller med henne, så tycker jag ändå att den där diskussionen satte saker och ting i ett annat ljus. Nu känner jag kanske att jag inte BORDE gilla den så ohämmat som jag gjorde? Att jag kanske är lite korkad och naiv som inte ser igenom den?

Aja.

Skit samma.

För mig var Wallflower (både filmen och boken) jättebra. Läs och välj sida ni också, vetja.

2 kommentarer:

Sofia sa...

den ÄR ju jättefin, sorglig men fin, och jag tyckte jättemkt om den. Och många många andra oxå.

Anna sa...

Läste Åsas recension och även din kommentar av den. Håller helt med dej vad du skrev i din kommentar. Visst, man kanske ska läsa böcker lite mer kritiskt för det är lite mindre naivt osv osv, men jag brukar gå på första känslan när jag läser en bok. Om jag sitter och ler och känner mej glad när jag läser en bok, så är det för mej en bra bok. För den har gett mej en positiv känsla. Det är väl trots allt lite roligare att möta folk på stan fyllda av positiva känslor istället för bitterhet och kritik? Det blir så mycket trevligare då!

Och med detta menar jag självklart inte att vi alla ska gå runt och vara hyper naiva för att det ger ett mer rosa shimmer på dagen hela tiden för hur hade det sett ut? Inga problem hade lösts i världen och inga debatter eller diskussioner hade förts. Allt med måtta, brukar jag säga.

Ta allt med en nypa salt, om du inte för stunden har lust att käka socker ^^