söndag, maj 26, 2013

"Hold da kæft", se där, ett nytt användbart uttryck jag lärt mig.

Idag har varit en bra dag. Inte för att jag blivit ett enda dugg uppvaktad på mors dag, för det har jag inte, men av andra anledningar. Till exempel: Vi var på Skansen. OCH SÅG JÄRVEN!!! Sen gick vi hem. OCH MÖBLERADE OM!!! Rufus tycker nu att hans rum är så fint att han "bara vill dansa, dansa, dansa" i det. "Och prutta, förstås."

Samma barn har också lärt sin lillebror följande mycket användbara ord: "Bajskorv", "kisskorv" samt "prutt". Vi harvar på här i vår lilla, lilla, enkelspåriga humorbubbla.

Igår skrev jag förresten om Suzanne Collins (hon som skrivit Hungerspelen, you know?) "nya" bokserie Krönikan om Underjord i SvD. Det är en fantasyserie för typ 10-åringar, som innehåller profetior och ordet "krönika" i titeln och handlar om gigantiska råttor. Jag borde alltså verkligen ha hatat den, men si det gjorde jag inte. Här kan ni läsa den texten.

Nu ska jag se på Borgen igen. Kommer väl snart bli dansk om jag fortsätter så här.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Grattis på Mors dag du bästa av mödrar! Bli inte dansk, jag förstår inte vad dom säger.

Lisa sa...

Hej från en som inte vanligtvis ger sig till känna... Jag läser i tysthet och tipsar sedan alla lärare och smårbarnsföräldrar och tonårsföräldrar om allt jag läser. Men. Jag har sökt svt, Internet och videobutiker efter Borgen i playfunktion, för att ladda ner med swesub och på dvd men ej funnit. Vart får du Borgen ifrån?! Jag säger också med hold da kaeft efter att ha sett Bron, Brottet, Mordkommissionen, Anna Pihl osv. tackar vänligast på förhand!

Lisa sa...

Jo, men Borgen finns ju som dvdbox, Lisa? Till exempel på cdon. Eller olagligt att ladda ner på nätet, då så klart...

Therese sa...

Ett litet tips i samma anda som Hungerspelen, Divergent av Veronica Roth. Jag gillade i alla fall den mycket och har stora förhoppningar på fortsättningen.

Jenny Palm sa...

Jag utgår från att du sett Dicte? Oh sweet mother of God så bra den ÄR!