lördag, maj 04, 2013

Hemma igen

Det första jag gjorde när jag kom hem till lägenheten igen? Slet ut alla mina pelargonkrukor på balkongen och planterade om dem och gav dem lite tender love and care. Så här (se ovan) ser nämligen min pappas pelargoner ut i dagsläget. Eh? Mina är som sorgliga lik i jämförelse, och då underdriver jag ändå.

Undrar också lite över rosorna som står där ute på balkongen och ser döda ut i sina krukor. De har stått där hela vintern. Själva krukorna har varit invirade i trasmattor/bubbelplast, men alltså... Jag vet inte. Stjälkarna är fortfarande gröna och ganska spänstiga, men det finns inte tillstymmelse till gröna knoppar någonstans, och det ser mer dött än levande ut. Kört? Fortfarande chans till liv? Ingen vet.

Testar följande drastiska åtgärd nu: vattna och vänta. Plan B är: hiva ut dem och åka till handelsträdgården och köpa nya.

Man kan inte direkt beskylla mig för att vara lik min far i alla avseenden.

2 kommentarer:

Paula sa...

Gör först såhär med rosorna (när björkarna har musöron): http://www.odla.nu/artiklar/ute/rosor/dags-att-beskara-rosor

Johanna sa...

Min pappa har v-a-r-j-e år sen tidernas begynnelse yttrat orden: "Nej i år är nog rosorna döda". Och varje år har de blommat och blommat. Så mitt tips är: Ge dem lite tid.