måndag, april 22, 2013

Nytvättat made me do it

Jag passerar tvättstugan i ett stort hyreshus på väg till och från förskolan varje dag. Jag lägger märke till detta för att det sitter en ventil från tvättstugan på väggen väldigt nära trottoaren där jag går, och ur denna lilla ventil pyser små bitar av HIMLEN ut varenda dag. HIMLEN, I tell you!

Alltså, nytvättat.

Kanske det bästa jag vet?

Åtminstone kommer jag på mig själv varje morgon med att vilja gräva en liten grop nedanför den där ventilen, krypa ihop i gropen och ligga där och sniffa i mig den varma, rena tvättmedelsluften och kanske somna en liten, liten stund bara.

Hittills har jag aldrig gjort det.

Men det känns verkligen som en tidsfråga.

9 kommentarer:

Limpy sa...

Hur doftar himlen?

Lisa sa...

Som tvättmedel, Limpy. Som tvättmedel.

Limpy sa...

Men det måste ju vara en speciell sort, eller ett sköljmedel eller nåt? Min tvätt luktar aldrig himmel så jag undrar hur jag ska göra.

Lisa sa...

Ah. Jag tror kanske att det är ett sköljmedel med äppledoft som jag gillar allra mest? Grön vätska, bebis på utsidan.

Limpy sa...

Tack!

Ms Octopussy - jonglerar barn jobb kaos & njut sa...

Intressant! Jag känner precis tvärtom. Jag tänker alltid på alla läskiga kemikalier och gifter och onaturligheter som jag tycker sticker i näsan när jag går förbi en sådan där ventil - eller ännu värre, när doften(?) letar sig in i min lägenhet, för jag bor alldeles nära utsläppet från tvättstugan. Min mardröm, din dröm. Ska vi byta bostad kanske?

Lisa sa...

Haha, det kanske vi borde Ms Octopussy! Även om jag fattar att du har en poäng i gifttanken så tycker jag ändå det verkar hyfsat trevligt att bo nära en sån där ventil. Tycker inte alls att doften sticker i näsan? Tycker bara den luktar snällt och varmt och tryggt. Och då är jag ändå rätt känslig för parfym och sånt.

AnnaA sa...

Tycker nog som Ms Octopussy, "dofterna" från tvättstugor sticker i näsan... Det blir väl så när man vant sig av med de flesta parfymerade saker. Jag tycker min tvätt doftar härligt den med, trots att den bara doftar "tvätt". :)

Och små barn med kläder som inte luktar tvättmedel, de doftar sååå gott! *namnam*

Anonym sa...

Åh, höll på att skriva en sådan där kemikaliekommentar häromdagen men stoppade mig pga att jag kände mig så tjatig. Håller dock med de andra rackarna. Det luktar läskigt och gott men mest läskigt. Försöker köra på oparfymerat men killen min är som du, så hux flux står Black velvet i städskåpet igen.


Rebelius