söndag, mars 10, 2013

Bortförklaringar vi minns

- Rufus? Är det du som har ritat med tuschpenna på väggen i sovrummet?
- Ja. Men jag bara råkade!
- Jaha, du.
- Ja, för jag tänkte måla på pappret, mamma. Men så stod jag så här med pennan *håller båda händerna bakom ryggen och vinglar* och så bara OUPS! så missade jag och så hamnade det på väggen istället.
- Och på byrån i andra änden av rummet? Och på baksidan av hela dörren här? Och på golvlisten där?
- Ja. Helt knasigt.

Jag är ganska glad just nu att rosa överstrykningspenna är 1.Tämligen osynlig som färg och 2. Tydligen tämligen lätt att få bort från saker och ting. Väggen med papperstapet ser förvisso inte riktigt ut som den brukade. Men han måste åtminstone haft tur när han råkade slinta med pennan, för den mesta färgen hade hamnat i ett långt, rakt, prydligt streck längs med hela ena hörnet och syns inte så värst mycket.

Skickligt råkat ändå.

7 kommentarer:

Alexandra M-O sa...

Som när vår äldsta var runt fyra och sa "jag var konstnär och gjorde så här. Visst blev det fint?". Han hade tagit så många kritor han kunde i vardera hand och gjort stora, stora cirklar på tapeten.

Camilla sa...

Ja, mycket skickligt! Ungefär lika skickligt som när min son råkade skriva bokstaven H (som i första bokstaven i hans namn) lite här och var på väggarna i hans rum. Så himla knasigt.

liten sa...

Frågade mitt snart 6åriga kid....men varför ritade du ett grönt hjärta på soffan? -eehh, alltså, jag trodde ju inte att det skulle synas....ju. Nänä, jamendåså.

Johanna sa...

Jag tror jag var fem när jag ristade in ordet kuk på en svartlackerad gipslampfot i vardagsrummet, ordet lös tydligt vitt. Svaret på frågan "Vad har du gjort?!?!?!!!!!" blev ett lugnt "Men jag kan väl inte råför att du lämnar knappnålar framme?".

Jane sa...

Hahahaha! Dunderbart!

Nina sa...

Ha, ha!
Vilka kreativa människor det finns!

Sara W sa...

Min kompis gjorde samma sak som barn. Hennes ursäkt var att hon FAKTISKT tejpat upp ett papper på garderobsdörren på dagen, men på NATTEN när hon skulle gå dit och rita på det så hade nån tagit bort det, men det var ju mörkt i rummet då så hon såg inte att papperet inte var kvar. Vad nedrigt gjort av någon!