söndag, februari 03, 2013

Om fejkbacon och sånt

Är så pass nöjd över min matlåda till imorgon, så ni kan inte fatta. FLYGANDE JAKOB! Så himla god maträtt i hela sin konstighet. (Jamen, vispad grädde? Blandad med chilisås? Hallå?)

Man kan göra den vegetarisk så den smakar nästan exakt som ursprunget, insåg jag. Förutsatt att man hittar såna här fejkbacontärningar och tar quorn istället för kyckling. Älskar för övrigt dessa fejkbacontärningar. Eller ja, "älskar" är väl eventuellt ett lite för starkt ord i sammanhanget. Men jag tycker verkligen att de är goda, och vi köper dem väldigt ofta. Mycket bra produkt för folk som gillar smaken av bacon men inte vill äta djur. (Men OBS! Det måste vara exakt de här tärningarna. Har provat några andra liknande produkter några gånger och tycker inte alls de är lika bra.)

Slut på fejkbacontips! Går nu och lägger mig och längtar till lunchen imorgon.

10 kommentarer:

Mor Lena sa...

Håller helt med om att dessa fejkbacon är bra ersättning. Tänk min heta potatissallad med chilimarinerade champinjoner och fejkbacon, rosmarin och curry. Smaskigt!

Anonym sa...

Fejkon!

Annika sa...

Älskar också dem! Allt som gör att jag kan laga carbonara är bra grejer.

Däremot smakar de mer rökt skinka än bacon. Vilket, imho, är lika bra. :)

Petronella sa...

Hejsan Lisa! Jag håller på att skriva en artikel om dig i skolan(går i åttan) och undrar om det finns en mailaddress jag kan kontakta dig på? Tack på förhand:)

Lisa sa...

Hej Petronella! Det finns det! onekligenblogg@yahoo.se

Linda sa...

Mor Lena - det receptet vill vi ha, later jattemumsigt!

Mee sa...

Håller helt med, de finns alltid hemma.

Min andra älska-vego-mat-grej är Hälsans Köks Middagskorv, som är som vegetarisk falukorv. Jag köper massor om jag hittar det vilket tyvärr är typ aldrig men när det väl händer är lyckan gjord!

Anna sa...

Älskar dina vegtips! Keep em coming :-)

Anonym sa...

Fast det blir lite mindre gott när råvarorna odlas på illegala bosättningar på ockuperad palestinsk mark.

Lisa sa...

Det har du rätt i, Anonym. Är det så? Källa?