lördag, februari 02, 2013

Disclaimer

OBS! ALLTSÅ!

Jag menar (givetvis) inte att ni på allvar ska låtsas vara döda och skrämma slag på era barn, ni fattar väl det, ni fattar väl det, säg att ni fattar att jag bara skämtade?

*får panik*

Verkar ju helt vedervärdigt.

Däremot (på riktigt nu, alltså) höll min ena unge på att slå mig när han skulle sova ett tag. När vi läst saga, släckt lampan, sagt godnatt - då började han rivas och slåss och sparkas. Och när jag testat cirka alla metoder jag kunde komma på för att få honom att sluta: till exempel bli arg, säga ifrån, be snällt, resa mig och gå därifrån, bli ledsen etc, etc, etc och INGET funkade? Då testade jag att ligga kvar helt still och låtsas att jag inte brydde mig. Minns det som magiskt, för det tog ungefär en sekund innan han tappat intresset för att slåss och somnat helt lugnt istället. Det tipsade jag min kontorskompis om. Inget annat hemskt.

Okej? Okej.

Hejdå.

7 kommentarer:

Nina sa...

Jag förstod precis vad du menade! Uttrycket att "spela död" används ju i många olika tillfällen och det syftar i princip aldrig på att på riktigt låtsas vara död, utan det handlar ofta om att just ligga stilla och inte reagera på någonting som händer runtom en.

Anonym sa...

Alla vet förstås att när man spelar död så ignorerar man ett oönskat beteende. Själv brukar jag spela död när folk snyter sig tygnäsduk och sedan stoppar resultatet i fickan. Jag spelar påfallande ofta också död när folk i min omgivning påstår att det är min tur att gå ut med hundarna.

/Janet

Mee sa...

Jag tyckte det var solklart vad du menade. Det är absurt att tro att du bokstavligen menade att man skulle låtsas vara död men många har tyvärr svårt att uppfatta saker på annat sätt. Ta inte åt dig av sådant :)

Anonym sa...

För känsliga läsare kan man säga "låtsas sova" istället. Det är väl samma?
/En Erica

Joa sa...

Jag förstod också :)

Anonym sa...

Självklart förstod vi vad du menade :) Det finns alltid människor som ska hitta fel i allt.

Nea sa...

Förresten så lär det också ska funka att då ungen lägger sig på golvet i butiken och skriker efter godis, så gör förälderna likadant. Vill du prova?