måndag, januari 28, 2013

Den här tiden på året

På mitt skrivbord just nu: Kvitton, fakturor, tågbiljetter och kontoutdrag i fem tusen olika högar utan direkt system. Eller jo, det finns ett liiitet system. I mitt huvud. Men vem vågar lita på mitt huvud? Exakt. Ingen.

Ska bli mig ett sant nöje att skutta iväg med den sorterade bokföringspärmen till redovisningskonsulten i slutet av veckan sen. Bara själva sorteringen räcker liksom gott och väl för att jag ska skriksucka mig igenom den arbetsdag eller två det tar mig att få ordning på skiten.

2 kommentarer:

Thérèse sa...

Jag vet. Gräsligt, vidrigt, hemskt.

Skillnaden är bara att jag inte har nån redovisningskonsult att skutta iväg till, utan får fortsätta att slita mitt hår tills det löst sig. Oh. The. Joy.

kajo sa...

Med risk för att låta förfärligt präktig vill jag vidarebefordra ett tips jag lärde mig av företagargurun Björn Lundén: "Ta bara i ett papper en gång". Dvs - när du kommer hem med posten, kvitton etc så sprättar du kuverten och kastar bort dem, tar papperen till hålslaget/häftapparaten och sätter in dem i pärmen. Automatisk datumordning! Aldrig papper borta! Det bästa trick jag nånsin lärt mig.