lördag, november 10, 2012

Utflykter med små barn i Stockholm

Hello people som bor/brukar vara i Stockholm med små barn, har ni några bra utflyktstips att dela med er av? Ni vet - när det är helg, barnen har blivit rastlösa, och ni är trötta på att hänga i ert hem. Vad gör ni då?

Mina bästa hittepå är: 
- Klappa djur och leka i Aspuddsparken. GRATIS! (Dock att vi är där så ofta att det knappt räknas som utflykt.)
- Gå till biblioteket. GRATIS!
- Gå till simhallen. KUL! Vi går till Västertorps simhall. Där finns cirka ingenting att hänga i julgranen egentligen (jo, en rutschkana), men eftersom mina barn är små och nöjer sig med att plaska/hoppa från kanten, så tycker de livet i Västertorpshallens simhall är en fest ändå.
- Gå på Naturhistoriska Riksmuseet. MYCKET DINOSAURIER! OCH DJUR!
- Gå på Junibacken. ALLAS ABSOLUTA FAVORIT! (Utom plånbokens.)
- Rum för Barn på Kulturhuset. GRATIS! (Men ibland får man stå i kö jättelänge.)
- Skansen. KUL! MEN KANSKE INTE I NOVEMBER!
- Kolla ifall bokhandeln Bokslukaren har någon festlig happening på gång, till exempel högläsning. ASMYSIGT!

Ni får hemskt gärna tipsa?

16 kommentarer:

Anonym sa...

åka till sturehof i botkyrka och sedan åka och gå runt däri den fantastiska naturen

Kristine sa...

Barnboksförfattare borde för tusan få gå in gratis på Junibacken!

Anna-Karin sa...

Spårvägsmuseet gillar vi. Och på sommaren bada vid någon strand. En del lekland är kul också.

Anna-Karin sa...

Spårvägsmuseet gillar vi. Och på sommaren bada vid någon strand. En del lekland är kul också.

Anonym sa...

Musikmuséet har funkat från 3-årsåldern och är fortfarande roligt nu när de är 7 & 8. Många roliga instrument att prova och man får låta hur mycket man vill! /Eva

Mela sa...

Kanske Tyresta Nationalpark? (Buss från Gullmarsplan) Supermysigt, med djur och slingor man kan gå i skogen, och så får man köpra sin egen korv (det finns sojakorv för den som vill ha det) i en liten stuga och grilla själv.

Skrutt sa...

Lida filuftsområde i tullinge!! Sjukt vackert ställe med; Café/värdshus, mulle-fjällfina- och laxestig (små häften finns att köpa i receptionen för en femma. ibland är mulle till och med där så att man får träffa honom), Kick-ass pulkabacke när snön kommit, äventyrsminigolfbana, massa fin skog. Nackdel är att det är bökigt att ta sig dit utan bil, men det går!

Anonym sa...

Tekniska museet är jättekul för barn! Och för föräldrar som gillar att leka. Nordiska museet har ett roligt rum för barn där de får leka i gammaldags miljö.
Annars tycker jag faktiskt om Skansen i November. Det finns jag alltid Skansenakvariet och nya lillskansen där man kan gå in och värma sig. Ett stort plus att det är mycket mindre folk där så här års.
Fjärilshuset är också roligare än jag trodde.

Linda sa...

Nu har jag förvisso flyttat ifrån Stockholm men jag tycker siten barnistan.se verkar ha bra tips!

Ellen sa...

JA! Musikmuseet och Tekniska är toppen! Äventyrslekparken vid Kaknästornet är mysig även i november. Regnställ på och så kan man äta picknicklunch i vindskyddet och sedan åka upp i hissen (kostar en slant) och fika och se på utsikten. Etnografiska har ett mysigt fik med en lite lekhörna. Åh, jag älskar Stockholm med barn. :-) Vi har gångavstånd (för oss vuxna - barnen får sitta i vagn) till allt jag räknat upp och det är verkligen lyx!

Lina sa...

Fast då måste jag säga att Skansen är toppen i november! Särskilt en varm som denna:) Vi var där med två 4åringar i lördags, alla djuren var pigga och synliga (istället för att ligga och sova i sommarhettan, gärna osynliga i nåt hemligt gryt), inte så mycket folk (eller jaja, det var nån slags gratis-inträde-för-coopmedlemmar eller nåt men ändå betydligt mindre än vanligt) och vädret var helt lagom för både barn och vuxna, ingen blev utmattad, uttorkad eller dog tröttdöden pga stekhett:) Klart värt! Bara det inte regnar förstås...

Anonym sa...

Bandängens parklek med allehanda djur att hälsa på och stor lekpark med plaskis sommartid. T-bana bandhagen eller högdalen.

Therése sa...

Lilla postmuseet i Gamla stan!! Man får dela ut paket och brev till ett litet minikvarter, "köra" en postbil och så kan man pyssla.

Mia sa...

När vi är i Stockholm brukar vi försöka ta oss till Mulle Meck-lekparken i Järvastaden. Barnen älskar! Fjärilshuset i Hagaparken var också populärt.

motvalls sa...

- Parkleken i Rålis som omväxling till Aspuddens lekplatser.

- Tbana till Bergshamra, promenad å fika på kafé Sjöstugan vid Brunnsviken.

- Överjärva gård.

Helena sa...

Bra tips! Vi går gärna på bio och äter popcorn. Dockteatern Tittut är ju inte heller fel.