fredag, oktober 05, 2012

Nattvandraren

Ibland tänker jag på att det fanns en tid då jag gick och la mig på min plats i sängen på kvällen och vaknade på samma ställe när det blev morgon utan att ha rört mig speciellt mycket däremellan.

Det var en fin tid.

Nu är det mer så här: Går och lägger mig. Somnar. Vaknar av att Svante gastar. Går in till Svante. Får honom att somna om. Går tillbaka. Somnar. Vaknar av att Rufus gastar. Går in till Rufus. Somnar. Vaknar av att Svante gastar. Går in till Svante. Orkar inte ens försöka få honom att somna om, så tar in honom till dubbelsängen. Somnar. Vaknar av att Rufus gastar. Går in till Rufus. Somnar. Vaknar av att det är morgon. Sätter mig upp och bara: Var är jag? Vems säng är det här?

Snart madrasserar jag ett helt rum och lägger oss alla fyra i en hög på kvällen.

Eller så slutar barnen vara krassliga/oroliga och börjar sova ordentligt igen.

Det är lite vilket som.

12 kommentarer:

Susanne sa...

Åh vet du, om jag fick börja om så skulle jag faktiskt madrassera ett helt rum så att alla kan sova i samma rum utan att ramla ur sängar eller inte få plats eller ligga på varandra. Men jag tror jag är nöjd med två killar 3,5 och 5 år så det blir inga fler och jag kan således inte testa min tes om att det skulle bli mer sömn på detta sätt!

Singelmamman sa...

Rätt vad det är så är de 18 och 16 år och sover i sina egna sängar. Eller någon annans sängar, men jag behöver inte flytta mig en enda natt.

Lite si så där på det, faktiskt. Men sover gott det gör jag ju.

Hanna sa...

Vi sover alla i dubbelsängen, ska lägga till en enkel säng snart bredvid. Vad den kommer göra för nytta vet jag egentligen inte, för Hugo insisterar på att krama sig till sömns och ligga där tills han börjar krypa runt i sängen.

Magica de Hex sa...

Madrassera ett helt rum verkar enklast.

Fia Filur sa...

Men åh, precis exakt så har sambon det också! Han springer som en jojo mellan sonens och dotterns rum hela nätterna. Jag har fullt upp med att amma. Vore fint när förkylningstiderna/tänderna/allmänna gnällighetsperioderna är över.

Suzan sa...

Phew, blev helt slut av att bara läsa!

sprakkarringen sa...

Mantrat "det blir bättre det blir bättre det blir bättre" kan vara värt att testa...

LisaM sa...

Vi kör med madrasserat rum så alla fem får plats. Kan rekommenderas!

Anonym sa...

åh, kämpa på fina mamman! du är bäst. sen blir det bättre.

Librarybeth sa...

Sweet Lord! Det kanske inte tröstar och jag gissar att du redan vet men jag säger det ändå. Det går över och rätt vad det är går man och lägger sig före sina små gullungar.

Anneli sa...

Jag har madrasserat ett helt rum. En pigg mamma är en bra mamma och min tes är att det är viktigare ATT alla sover än VAR de sover.

Vårt sovrum består av 2*105 + 1*90 så totalt 3m säng för 4 att sova i, eller 2 för den delen när 5,5 och 3,5 väljer att sova för sig själva.
Gillar´t.

Johanna i Berlin sa...

Jag vill också ha ett madrasserat rum. Shit vad skönt. Vår 1,60-säng är på tok för smal för oss alla fyra. Vi sover på högkant. När vi väl sover vill säga.