måndag, oktober 01, 2012

Greys anatomy S09E01

Okej, hörni.

Minns ni när vi grät ut tillsammans efter säsongsavslutningen av Greys Anatomy, säsong 8? (OBS! Klicka inte om du inte vill läsa spoilerfyllda kommentarer!)

Nu har säsong nio börjat sändas i USA.

Jag bara säger.

Vi kanske kan samlas här igen när ni sett första avsnittet?

Är just nu nämligen THIS CLOSE att sluta titta på serien i ren protest och behöver ventilera.

(OBS! RISK FÖR SPOILERS I KOMMENTARERNA!)

25 kommentarer:

Jenny S sa...

Nää är det så? Och jag som har väntat SJUKT mycket på att nya säsongen skulle börja.. Åh, jag återkommer väl hit på onsdag då och terapipratar en smula.

Linda sa...

Jag såg det i fredags och är redo att prata! ;o)

emma sa...

är också redo att prata om det, för herregud, ja, nej. jag vet inte.

Sanna sa...

Jag tycker som du! Satt som ett frågetecken hela programmet!

Martina sa...

Det hela var väldigt väldigt mysko - men kan man tro att det blir bättre? Att det var ett "första avsnittet efter heavy säsongsavslut" - syndrom? Kanske det är meningen att det skulle kännas konstigt, tomt och lite tomt (kanske är känslan över lag dör borta i Seattle?). Jag ör som ni mörker lite desperat här...det måste bli bra det här.

Martina sa...

Oj mina fingrar och iPhonen var visst inte överens idag...

Julia Granath sa...

Imorgon visas det på femman, så efter det lär ju alla ha sett det! :)

Mama Bear sa...

Ja, usch. Det kändes verkligen fel och dåligt, alltihop.

Johanna sa...

Jag blundar nu för att inte se de andra kommentarerna. Tack för påminnelsen att det äntligen börjat en ny säsong, ska kolla ikväll. SEN KAN VI TERAPI:a - känner på mig att det kommer behövas.

(Också mkt impad över att jag på riktigt inte tjuvkollar på kommentarerna nu trots att det bara skulle krävas en liten blickförflyttning. Tar uppenbarligen mitt greys-tittande väldigt seriöst.)

Hanna sa...

Åh. Jag blev mest helt stum bara. Alltså var det ens bra? Jag hänger som inte med.. Det händer lite för mycket lite för fort? *vill att allt ska gå tillbaka till det normala*

Lisa sa...

Ja! Stum var ordet. Och verkligen - var det ens bra? Jag grät knappt, till exempel. Har typ aldrig hänt förr. Och då DOG ändå en karaktär jag verkligen gillade. Känner mig bara tom och uppgiven. Och nostalgisk. DET VAR BÄTTRE FÖRR! (När folk levde.)

Näru, Shonda.

Skärp till dig.

Sofia Ekström sa...

Grina du inte Lisa? Jag tjöt från början till slut, men håller med, alltså var det ens bra?

Ett litet ps bara, alltså varför fick inte babysophia säga hejdå till sin papi?!

Dock har jag tyckt att greys känts jävligt lamt senaste, ehh, typ 4 säsongerna.

Men vad tror vi då?

Jag tror Christina kommer flytta tillbaka så småningom, Arizona måste ju gaska upp sig, eller? Kanske blir Hunt kär i Kepner, fick lite sådana vibbar.

Och snälla, kan inte Lexie återuppstå från de döda?!

Lisa sa...

Ja, VAR I HELVETE VAR BABYSOPHIA?!?

emma sa...

Men alltså, vad hände egentligen? Ingenting? Fast ändå en del?


Det var mkt dåligt. Mark borde ha fått stanna kvar, tror också Hunt blir kär i Kepner, men ja, nej. Inte speciellt bra, hoppas på andra avsnittet.

Helena sa...

Jag är så trög men var tittar ni på avsnitten innan de sänds på 5:an? Fast skulle det vara samma sak att se dem innan den heliga timmen på onsdagar?

Emma sa...

@Helena - du kan streama via t.ex. watchseries.eu

Johanna sa...

Men herregud, jag tänkte under hela avsnittet "varärlexie? varärlexie?" för hade GLÖMT att hon dog. Fy fan vilken grej att plötsligt komma ihåg alltså. Blä blä blä.

Och håller med er andra, det var liksom något som fattades hela avsnittet. Dock att jag grät. Men det gör jag ju varenda himla gång. (David pratar i telefon så nu hoppas jag bara innerligt att mitt hulkande inte hördes..)

Jojjo sa...

Johanna jag hade också glömt att hon dött, när de visade det där klippet där Mark säger att den enda han skulle vilja leva hela livet med är Lexie tänkte jag också "jaha men VART ÄR HON?". Fy fan så värdelöst! Och riktigt dåligt avsnitt faktiskt, kändes mesigt och tråkigt.

Hanna sa...

Var det inte mer fokus på patienterna förut? Deras story.. Uppblandat med historier om huvudkaraktärerna? Jag saknar den där blandningen.. Nu känns det som att så många avsnitt är så dramatiska kring vad som händer med huvudkaraktärerna.. Att dom ens överhuvudtaget kan fortsätta jobba med allt som sker gör det hela så jag vet inte vad .. överdramatiskt? lite för otrovärdigt?

Och förresten, det här med att hon kallas Medusa? (Minns jag rätt, visst var det Medusa?) Vem var hon och varför var hon ond?

Kollar ni Private Practice också? Criminal Minds? Homeland?

Bea sa...

Håller med er alla, kände hela tiden att "... OCH SEN DÅ??". Jag vill ju veta hur de räddades från kraschen, se deras oroliga dagar och kamp för överlevnad i skogen!!!!! Se reaktionerna de andra fick på sjukhuset efter att ha fått veta att läkarteamet satt fast i skogen, spänningen och dramat som följde på räddningen. Var finns det avsnittet?!

Nä, alla kändes så ledsna och bittra nu, som om de aldrig kommer att skratta igen typ. Förutom Bailey då, hon verkar vara den enda som är sig lik!

Katta Kvack sa...

JAG ORKAR INTE MED MER GREY'S. Alltså, jag ÄLSKAR ju Grey's, men att de måste döda varenda jävla person som ska sluta. Kan de inte bara få typ sluta?

Men jo, jag tycker det var ett bra avsnitt. Jag grät och snorade i floder, FLODER! Men jag blir faktiskt väldigt irri på att alla alltid ska dö. Dels för att jag själv dras med en enorm dödsångest, och dels för att det liksom är en så enkelt utväg när man ska ha ut någon ur serien. Att alla dör blir liksom snörpligt.

Och sedan tycker jag att vi ska prata om benlösa och bittra Arizona (okej, hon är deprimerad, i get it). Men känns det inte lite lite off för hennes karaktär att skuldbelägga Callie på det sättet och att inte vilja ge något stöd och att vägra ta itu med livet? Nej, jag vet inte, jag tycker inte att det känns helt rimligt för henne faktiskt.

Katta Kvack sa...

PS. Jag tror vi kommer få se vad som hände i skogen, räddningen etc i avsnittet som går ikväll i USA/nästa vecka i sverige. Iaf om man tittar till trailern.

Maggie sa...

Alltså, jag grät konstant. Förstår inte varför de måste ha ihjäl varenda person som ska sluta?! Känns inte så sannolikt att typ alla bara dör! Vill nästan sluta titta i ren protest, men vill ju såklart veta vad som kommer hända.

Är fortfarande så sjukt förbannad att Lexie dog! Kanske det sämsta beslutet som någonsin fattats.

Sofia Ekström sa...

Ett litet ps också.

Vad fan är grejen med att Derek har exakt samma handskada som Burke hade förut?

Känns det inte som att Shonda totalt frångått karaktärerna? Liksom bara ansiktena som är desamma...

Ps IGEN, snälla Lisa, gör ett inlägg om s09e02, tror vi är många som behöver terapin!

Katta Kvack sa...

JA MEN ELLER HUR, till det Sofia Ekström skriver. VARFÖR kunde de inte hittat på ngn annan skada åt Derek som inte var precis samma sak som Burkes. Jätteknäppt. Jag tänker en hjärnskada som bara EN hjärnkirurg är kapabel att operera, och det är Derek själv. DET skulle vara ett bra avsnitt.