söndag, augusti 05, 2012

Tips från coachen

Säg att du sitter och äter kvällsmat vid ditt köksbord. Säg att du äter kräm. Blåbärskräm, närmare bestämt. Och säg att du har en ettåring vid bordet också, som verkligen visar sin uppskattning för den där krämen på ett ganska störande högljutt vis.

"DÄ! DÄ! DÄ! DÄÄÄÄÄ!" kanske ettåringen vrålar på repeat och slänger sig över bordet mot krämförpackningen, trots att han har hela tallriken full av kräm framför sig.

Säg att du tröttnar lite på det vrålandet efter en stund. Säg att du handlar på impuls. Säg att du i din iver över att få tyst på vrålandet ställer ner den öppna blåbärskrämsförpackningen på golvet, där ettåringen inte kan se den.

Och säg att det funkar! Säg det.

Då behöver du kanske inte nödvändigtvis bli så nöjd och tillfreds i det skapade lugnet att du glömmer krämförpackningen där på golvet sedan, och bara reser dig från bordet och fortsätter kvällen som om ingenting hade hänt.
För det kan lätt bli lite kladdigt.

/coachen

12 kommentarer:

Singelmamman sa...

Hahahaha! Underbara du!

moster lillmes sa...

Är det kvällar som denna han badar i diskhon?

Carolina sa...

Haha!! Mina barn är nu 11 och 13 men jag kan faktiskt FORTFARANDE hitta rester i köket av den där blåbärskräm- eller chokladpudding- eller spagetti-med-köttfärssås-tiden. Visst, jag städar ju, men bakom elementen? Bakom skåpen? Bakom listerna? Rena nostalgi-arkeologin...

Emma Esteban sa...

Det planerade han väldigt väl, den lille ettåringen!

Bara Sara sa...

Ivriga barn glömska föräldrar= tuff kombo

Johanna sa...

Hahaha! Men blev du inte SKRÄCKSLAGEN första sekunden innan du kom på vad det var? Ser ju helt sjukt läskigt ut, huga.

Bjarbapappa sa...

Du längtar fortfarande efter vita brädgolv?

Jenny S sa...

HAHA!

Eva sa...

Hahaha...dä på dig! :-D

Anonym sa...

Tur det var blåbärskräm. Ser ju ut som rena blodbadet. Och då föredrar man ju blåbär.

JoHo sa...

fniss

Ewonne sa...

hihihi. vårt kylskåp är på golvnivå (typ världens sämsta uppfinning!) och eila harprecis lärt sig öppna dörren. för några dagar sen hittade jag henne med ett halvt paket påläggsskinka i munnen. mmmmh.