torsdag, augusti 30, 2012

Rapport från en inskolning

Gud, vad trött man blir av att gå på förskola, då! Både jag och Svante = vrak. Men det går bra. Han tycker livet på förskolan är en fest. De enda två gångerna han gråtit hejdlöst hittills är på eftermiddagen när vi meddelat honom att det är dags att gå hem. Då har han blivit ohyggligt besviken och kränkt, på ett väldigt högljutt vis.

Annars äter han vid lunchen (och ramlar inte ner från storbarnsstolen) och sover på vilan och gör små utflykter på egen hand ibland och lämnar oss utom synhåll. I nästa vecka ska vi prova att lämna honom några timmar och gå därifrån.

Tror det kommer gå fint.

Är så sjukt imponerad av lugnet som råder på det där stället! Alltså, 27 barn i olika åldrar på samma avdelning, och ingen bråkar? På en hel dag? HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT? Jag lyckas inte få till samma sak med två barn här hemma.

Spontan känsla 1: Älskar verkligen att mina ungar får hänga där på dagarna.
Spontan känsla 2: Kan man adoptera förskolepersonal och ha dem typ i klädkammaren hemma hos sig och ta fram vid behov?

5 kommentarer:

Pernilla sa...

jag känner mig mest chockad över att det är 27 barn på samma avdelning, herregud! är det ens lagligt? ja, det är det ju, men det är helt galet mycket ju. jag var nära döden när jag jobbade på avdelningar med 23 barn i våras. hur många personal är det då?

Lisa sa...

Ja, Pernilla, det är många. Men de är väldigt sällan (aldrig?) på samma plats alla, de delar upp sig i olika grupper och är i olika rum/ute. Tror det är 6 i personalen? Eller 7. (Osäker på om alla jobbar heltid etc.) Tycker det verkar funka helt okej, även om jag som sagt inte för mitt liv förstår hur de får ihop det.

mormor Lena sa...

Tänk, det låter helt fantastiskt att Svante reagerar som han gör. Naturligtvis fattar han det stora i att göra precis som Rufus. Hans idol nummer ett.

MISS i sa...

Min lilla tjej har blivit skitsur och kastat sig ner på marken varje gång jag har hämtat henne denna vecka. HON ÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR att vara på dagis. Folk frågar om jag inte blir ledsen att hon inte vill gå hem med mig. VA?! Jag blir bara glad att hon trivs. Vet att det kommer finnas dagar då hon INTE vill. Så bästa att njuta medan man har medvind :-D

Pernilla sa...

jaha, men då förstår jag, vi var ju 3 stycken på 23 barn och ibland bara 2 beroende på vilka skift man jobbar så att dela upp sig var det ju sällan tal om... men är men 6-7 stycken och man kan dela upp sig så är ju 27 barn rimligt :)