måndag, augusti 06, 2012

Om det här med att springa

Man får väl ändå säga att jag startar min arbetshöst ambitiöst, för lyssna nu då: Nyss var jag ute och sprang innan jobbet. Sug på den.

Man får också säga att jag är lite av en slow learner när det gäller det här med springning. När jag började försöka bli en springande person förra sommaren sa ni att det skulle ta typ tre månader innan jag hade lärt mig, njöt av springrundan och inte ville dö när jag sprang längre. Och det kanske det hade gjort också, om jag inte hade råkat ge upp någon gång i samband med att semestern tog slut. Eller ja, jag kanske inte direkt gav upp. Men jag "glömde bort" att springa regelbundet, och blev aldrig bättre. Och sedan blev det vinter och jag blev lat.

Men, men. Nu gör jag ett nytt försök! De senaste tre veckorna har jag sprungit varannan dag. Inte speciellt långt (3-4 kilometer), verkligen inte speciellt snabbt (7 min/km), men nu springer jag i alla fall hela rundan utan att stanna och gå en endaste gång, och FAKTISKT! Jag vill inte dö (hela tiden) när jag gör det. Jag hatar det inte ens! Jag skulle inte vilja sträcka mig så långt som att säga att jag gillar det, men jag ogillar det i alla fall inte så väldigt mycket.

Fattar ni?

Jag ogillar inte att springa.

Ovanstående menings innebörd är eventuellt den största personlighetsförändring jag genomgått i hela mitt liv. Är så sjukt stolt över mig själv att jag nästan kolar vippen. Påminn mig om att jag inte ska glömma bort att fortsätta öva mig på det här nu när jag börjat jobba igen, okej? Bra. Fint.

(Mitt mål är att någon gång i livet orka springa en mil.)

P.S Den som anmärker på mitt ordval när jag säger "springa" fast jag egentligen mer menar "lufsar" får så mycket stryk att klockorna stannar. Jag bara säger.

8 kommentarer:

Emma Esteban sa...

Tyckte Aftonbladet prickade in mig och mitt "spring" rätt perfekt med rubriken: SÅ LUFSAR DU DIG I FORM. man bara *check* på lufset, thank you very much!

Jenny sa...

Jag lufsar också. Slog rekord med 7,2 km för nån månad sen och har även orkat runt 5 km några ggr. Men oftast lufsar jag 3 km, det är lagom, då hatar jag det inte. 5 km eller mer börjar jag hata vid 4 ungefär. Började förra sommaren och pausade lite oktober till april på ett ungefär. Nu är jag anmäld till ett 10 km lopp i okt. Hoppas i smyg bli förkyld lagom tills dess.

Maria sa...

Detta skulle lika gärna kunna ha varit skrivet av mig (okej, kanske inte lika snyggt formulerat. Men själva andemeningen). Innan semestern: 5 km tillsammans med en kompis - funkade helt okej. Efter semestern: FEM KILOMETER?? Vill jag döda mig själv... Suck. Men nu har jag precis varit ute en runda och nu kändes det i alla fall som kroppen litegrann visste vad den höll på med. Hur som - heja dig! (och alla oss andra lufsande människor)

Johanna sa...

Men hejja och hurra!

Jag lufsar också. Men har upptäckt att det ju är ASKUL att lufsa om man kör Runkeeper! Har inte fattat detta förrän nu. Det som är så bra är ju att man inte kan börja gå, för då vet man ju att den där rösten kommer meddela en superkass tid vid nästa femminutersinformation. Och så vill man ju inte ha det.

Har dessutom genom Runkeeper upptäckt att min lilla runda jag brukar springa, som jag alltid trott var ca tre kilometer, är FEM kilometer. Fatta lyckan! (Känner samma enorma pepp av detta som när jag köpte de rosa löpskorna).

Eva sa...

Jag önskar jag hade kommit så långt!

Anonym sa...

Hej. Du gillar ju Annika Norlin (väl?). Jag vet inte vad jag ska göra. Hittar ingen som hon. Vill inte lyssna sönder henne. HJÄLP.

Kan inte du länka någon skön spotifylista? Pliz.

Hanna sa...

Jag älskar grejen med att fått barn och helt plötsligt skiter i att jag stonkar som om jag sprungit i 7 år när det snarare handlar om 5 minuter, men efter att ha ammat, blivit kräkts på, hanterat kolikskrik på tunnelbana så är det där stonkandet som hindrade mig tidigare inte ens något att lägga energi på.

Linda sa...

OMG! Jag är i chock. Vad hände med min bästis? Bäst jag flyttar hemåt och styr upp saker och ting. Här vänder man ryggen till i två sekunder...